MALZEMELER
1 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
2/3 bardak süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 bardak un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
3 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları, sütü ve margarini bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve şekeri ekleyip karıştırın. Pirinci de karıştırıp, 5 dakika bekletin. Teflon tavayı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavaya 1 küçük çay bardağı kadar döküp tavanın içinde ince bir tabaka halinde 45 saniye kadar pişirin. Sonra öteki tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin, içine istediğiniz meyvelerden koyup rulo şeklinde sarın. Pudra şekeri ile üzerini süsleyip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Lahana 2 kg
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı mantar
1/2 demet dereotu
20 adet yeşil ve siyah zeytin
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve pul biber
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı su
1 paket meyveli karışık jöle
100 gr. çilek
2 adet kivi
1 adet portakal
1 adet narın taneleri
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde 1 bardak su ve meyveli jöleyi karıştırın. İçine pirinçleri de ilave edin. Bir kasenin dibine önce doğranmış kivi, çilek ve portakal dilimlerini yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz pirinçli jöleyi döküp yaydırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis yaparken kaseyi servis tabağına ters olarak çevirerek koyun. Meyvelerle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. mezgit balığı
1 bardak pirinç (haşlanmış)
1 yemek kaşığı dereotu
2 adet salatalık turşusu
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı biber
6 adet siyah zeytin
5 dal brokoli
6 yemek kaşığı konserve mısır
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp, kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, kenarda bekletin.
Dereotu, salatalık turşusu, yeşil soğan, kırmızı biber ve zeytini yıkayın. Doğrayıp, pirince karıştırın. Mısırı ve brokoliyi ekleyin.
Haşladığınız balıkları ufak parçalara bölün.
Salatanın içine atın. Hazırladığınız sosu salataya iyice yedirin. Servis tabağına alın.
SOSUN TARİFİBütün sos malzemelerini karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »