MALZEMELER
4 adet iri boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su ya da et suyu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin. Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın. Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet büyük boy şeftali
100 gr çilek
100 gr vişne
2 adet elma
1 paket kremşanti
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Vişne ve çileklerin sap kısımlarını temizleyip iyice yıkayın. Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan içlerini oyup çekirdek kısımlarını temizleyin. Bir kasenin içinde haşlanmış pirinç, süt ve krem şantiyi karıştırıp krema haline getirin. İçine doğramış olduğunuz şeftali, çilek ve vişneleri ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu meyve salatasını içleri oyulmuş elmaların içlerine doldurun. Üzerlerine tarçın serpiştirip 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapabilirisiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet ebegümeci
1 adet patates (küp küp doğranmış)
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tozşeker, tuz
HAZIRLANIŞI
Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun. Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın. Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 su bardağı Amerikan Pirinci
3 adet golden elma
1 su bardağı elma suyu
3 adet portakal kabuğu rendesi
1 limonun suyu
2 ya da 3 adet nane yaprağı
HAZIRLANIŞI
Pirinci lapa oluncaya kadar bir tencerede haşlayın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, elma rendesi, 1 su bardağı elma suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 1 limonun suyunu iyice karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın. Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın. Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın. Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün.
Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın. Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin. Soğuk olarak servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »