MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Su Bardağı Mısır
2-3 Domates
4-5 Sivribiber
1 Demet Maydanoz
1 Fincan Soya Yağı
1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı
1 Limon
1 Fincan ight Soya Sosu
Köri, Nane, Tuz
HAZIRLANIŞI
Maydanozu kök tarafından 1 cm kadar kesip canlanması için su dolu bir bardağa yerleştirin. Amerikan pirincini derin bir kaba yerleştirerek üzerine 3-5 parmak fazla olucak şekilde sıcak su ve bir kaşık tuz ilave edin. Ara sıra karıştırarak ılıyıncaya kadar bekletin.
Çiğ tane mısır kullanacaksanız, tuzlu suda haşlayıp tel süzgeçte suyunu iyice süzün, Mısırınız konserveyse açtıktan sonra yine iyice süzün. Sivri biberlerin içini çıkarıp ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Pirinci sudan çıkartıp tel süzgeçe boşaltarak iyice yıkayıp, süzün. Bir tencerede su kaynatın. Pirinçlerin yapışmaması için, içine 1 fincan soyayağı ve tuz ekleyin. Üzerine pirinçleri ilave ederek arada karıştırarak kapağını kapatmadan haşlayın. Ocağı kapattıktan sonra 3-5 dakika bekletip suyunu süzün.
Haşlanmış pirinçleri derin bir kaseye alın. Bütün malzemeleri üzerine ekleyerek, pirinçleri kırmadan karıştırın. Üzerini süsleyerek servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı soya yağı
5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletin ve suyunu süzün. Bir tencerede soya yağını kızdırıp pirinç ve sütü ilave edip karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına boşaltın. 150 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Aynrı bir tencerede şeker ve suyu iyice kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Fırından çıkarttığınız tatlının üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Ilık olarak servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata sosu için;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Kek için; yumurta ve şekeri 2-3 dakika iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra zeytinyağı, pirinç ununu, kakao ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar çırpıp, karıştırıyoruz. Sonra bu kek hamurunu yuvarlak orta boy bir fırın kabına aktarıp, 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp, tamamen soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı kadar sütü gezdirerek ıslatıyoruz.
Öte yandan iki su bardağı süt ile bir poşet krem şantiyi iyice katılaşıncaya dek çırpıyoruz. Kekin üzerine ve etrafına krem şantiyi düzgünce sürüyoruz.
Diğer tarafta çikolata sosu için gerekli malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak soğutuyoruz. Şimdi de bu çikolata sosu krem şanti sürülmüş kekin üzerine gezdiriyoruz. Pastayı buzdolabına koyup en az 1 saat bekletiyoruz. İyice soğuduktan sonra dilimleyip servise sunabiliriz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. Amerikan Pirinci
1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
1 küçük baş ince doğranmış soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
İsteğe bağlı acı biber
Yeşil salata yaprağı
Süslemek için domates dilimleri ve güller
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..
(6 kişilik)
Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içerir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet büyük boy ayva
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kadar gıda boyası
1 paket krem şanti
Dilimlenmiş meyvalar
HAZIRLANIŞI
Ayvaları kısık ateşte şeker ile birlikte kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Diğer tarafta, bir kabın içinde haşlanmış pirinci, nar tanelerini koyup karıştırın. Sonra da bu karışımı ayvanın ortasına alın. Ayva tatlısını servis tabağına aldıktan sonra, üzerine, şekeri kaynatıp içine kırmızı gıda boyası dökerek hazırladığınız şerbetini dökün. Krem şanti, nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Servis tabağınızı dilimlenmiş meyvalarla da süsleyebilirsiniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »