Pırasalı Pay


MALZEMELER
125 gr yumuşamış margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
12 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz

İçinin harcı için:
7-8 adet pırasa
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı katı yağ
1 su bardağı hazır çiğ krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
İsterseniz önce hamurumuzu hazırlayıp, dinlenmeye bırakalım ve o sırada da pırasalı harcımızı hazırlarız. Önce derin bir yoğurma kabının içine unu yerleştirip, üzerine yumurtaları kırıyoruz. Yoğurdu, yumuşamış margarini ve tuzunu da koyduktan sonra başlayalım yoğurmaya. Merak etmeyin öyle uzun boylu yoğurmanıza gerek kalmadan hamur hemen toplanacak ve elinize yapışmayan yumuşak bir kıvama gelecektir. Sonra üzerini bir mutfak peçetesiyle örtüp, yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Şimdi 25-30 cm çapında kenarları 2-3 parmak yüksek ya da bu ölçülere uygun kare, dikdörtgen bir kalıbı önümüze alalım. İçini yumuşamış margarinle yağlayıp bırakalım. Bir taraftan da iç harcımızı hazırlamak üzere, pırasalarımızı ayıklayalım. Varsa sararmış yapraklarını atalım. Sonra bir kesme tahtası üzerinde çok çok ince doğrayalım. Tavaya yağlarımızı koyup, erir erimez doğranmış pırasayı içine atıp, karıştırarak 6-7 dakika kavuralım. Sonra altını söndürüp, içine çiğ kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Ufak bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpıp, bu çırpılmış yumurtaları da pırasalı karışımımızın içine ilave edip, son kez karıştıralım. Artık hamurumuz yeterince dinlenmiştir. Size ufak bir hamur açma işi yaptıracağım. Tezgahınıza çok az un serpin. Hamuru yayarak yerleştirin. Elinize merdaneyi alın ve hamurun üzerinde ileri geri hareketler yaparak, kalıbınızın büyüklüğüne getirin. Sonra hamuru hiç korkmadan elinize alıp, kalıbın içine düzgünce yerleştirin. Ama uçlarını kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim. Yani hamurun içini havuz gibi açalım. Sonra da bu pırasalı harcımızı, bu havuzun içine dolduralım. Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, pırasalı payımızı fırının orta gözüne yerleştirelim. Yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim. Çıkarıp, sıcak sıcak dilimleyip servise sunalım.
İsterseniz bu payı pırasalı değil de ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz.
Ben çok severim, eminim sizde seversiniz. Bu bol sebzeli, ince hamurlu payımızı bir davet yemeğinde önden, giriş olarak da verebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pırasalı Quiche Loren


MALZEMELER
250 gr. margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
16 yemek kaşığı soğuk su

İç malzemesi için:
1 kg. pırasanın sadece beyaz kısmı
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pırasaların beyaz kısımlarını incecik doğrayın ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra üsüzn ve çatalla ezip, tuz ve karabiberini serpeştirin. İçine yumurta, süt, beyaz peynir koyarak çatalla çırpın ve iyice karıştırın. Bir kenarda bekletin.

Öte yandan börek hamuru için; unu yoğurma kabına koyun. İçine yumuşamış margarin, soğuk su ve tuz atıp yoğurun. Hamuru 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra ikiye bölün. Orta boy bir fırın kalıbını yağlayın ve hamurun bir parçasını bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız pırasalı malzemeyi aktarın. İkinci hamuru da kalıbın boyutunda açın ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak daireler şeklinde kesin. Sonra bu yuvarlak hamurları pırasalı harcın üzerine yan yana ve uçlarını birbirlerine bitiştirerek yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirin. 175 derecelik fırında üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.

Püf noktası
Hamura mutlaka soğuk su kullanın. Eğer 4 yemek kaşığı yetmezse, 5-6 yemek kaşığına çıkarabilirsiniz. Hamurun ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pırasalı Tart


MALZEMELER
5 Kahve fincanı Sade Kekun
1 Kahve fincanı Yumuşamış Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Su
Tuz
İç Malzemesi:
4 Pırasa
1 Kutu Krema(200 gr)
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Yumurta
100 gr Beyaz Peynir
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kekun,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,sıvıyağ,sirke,su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun.20-25 dk buzdolabında bekletin.Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin.
Pırasaları temizleyip yıkayın.Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün.Krema,tuz,biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın.Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.Dilimleyip sıcak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Pirçikli Pilav


MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır. Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır. Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Pirinç Köftesi (8 Kişilik)


MALZEMELER
Dışı İçin:
1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz
İçi İçin
250 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Badem
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
Kızartmak İçin:
1 Adet Yumurta
Sıvıyağ
Sos İçin:
2 Adet Elma
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Salça
Biraz Ketçap
2 Dis Sarmısak
Biraz Su
Garnitür Olarak:
Kabak
Mısır
Havuç


HAZIRLANIŞI
Pirinci haşlayalım. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğuralım. Başka bir kaba yarım çorba kaşığı margarini alalım. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım. Kıyarak kıymaya ilave edelim. Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim.
Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım. İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım.
Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim. Diğer malzemeleri de ekleyerek boza kıvamında pişirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [70/103] Önceki 68 69 70 71 72 Sonraki