MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket linguin makarna
8 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 adet pırasa (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğranacak)
10 adet dana-hindi jambon (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğaranacak)
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru toz fesleğen
Ayrıca; yarım su bardağı rende parmesan veya rende eski kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Bir tarafta makarnayı, tuzlu ve kaynayan suya salalım.
Öbür tarafta ise; yıkayıp, kibrit çöpü formunda doğradığımız pırasaları, bir tavaya aktardığımız zeytinyağında kavrulmaya bırakalım.
Ortalama 10?12 dakika karıştırarak kavurduğumuz pırasaların üzerine kibrit çöpü formunda hazırladığımız jambonları ilave edelim. Fesleğen, tuz ve karabiberi ekelim.
Hemen üzerine sirkeyi döküp, kavurmaya devam edelim.
Pırasalar yenecek kıvama gelince yani 7?8 dakika sonra tavanın altını söndürelim.
Süzdüğümüz ve tekrar tenceresine boşalttığımız makarnaların üzerine bu pırasalı, salamlı karışımı dökelim. Rende peyniri serpiştirip, karıştıralım ve servise sunalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet pırasa
1 çay bardağı tulum peyniri
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı krema
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Tart hamuru:
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuzu elinizle iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Buzdolabında 10 dakika bekletip yağlanmış tart kalıbına yayın.
Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. Tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu az koymalısınız. Üstüne krema, kaşar peyniri, tulum peyniri, pul biber ve tuz atın. Çırpılmış yumurtayı da ekleyip karışımı tartın üzerine dökün. 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg Pırasa
1 kg Mantar
2 Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1/2 Su Bardağı Soya Sosu
Tuz , Kekik
Sos Malzemesi:4 Kahve Fincanı Margarin
4 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
Pırasayı yıkayıp,ince ince dilimleyin.Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.Pırasayı ekleyip hafif ateşte kavurun.Kekik ve tuz serperek karıştırın.
Ayrı bir kapta soya sosu ve salçayı karıştırın.Kavrulan pırasaya karışımı ilave edip 5 dk pişirin.Mantarları ince ince doğrayıp haşlayın.
Sos hazırlamak için margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun.Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelince ateşten alın.Haşlanmış mantar ve sosu pırasalı karışıma ilave edip harmanlayın.
Milföy hamurlarını hafifçe açın.Yağlanmış fırın tepsisinin zeminini tamamen kaplayacak şekilde hamurları yerleştirin.Pırasalı karışımı üzerine yayıp 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »