MALZEMELER
4 parça piliç fileto
Karışık marul çeşitleri
4 tane minik domates
1 çorba kaşığı iç dolma fıstık
Yeteri kadar taze nane
Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi
HAZIRLANIŞI
Piliç filetoları ızgara veya tavada pişirin. Çukur bir tabağın içine karışık marul yapraklarını çiçek şeklinde yerleştirin.
Etrafına da tavuk filetoları yerleştirin. Üzerine kızarmış dolma fıstığı, küçük doğranmış domates ve nane yapraklarını serpin. Sirkeyi üzerine ekleyerek servise sunun.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet piliç (900-1000 gr)
tuz
bir tutam karabiber
bir tutam rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı krema yada soğuk süt
2 çorba kaşığı un
2 adet bir kapta çırpılmış yumurta
½ su bardağı galeta tozu
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Kremalı mantar sosu için:
½ su bardağı dilimlenmiş mantar
1 su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı soğuk süt
1 çorba kaşığı dolusu un
¼ tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı yaprak biber
1 küçük soğan (piyaz doğranmış)
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 tatlı kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Pilicin göğüslerini parçalamadan but ve göğüs olarak dört parçaya ayırın. Göğüslerin kanat kemiğini bırakıp diğer kemiklerini ve derilerini temizleyin. Butların kemiklerini temizleyip ince aynalı kıyma makinasından butları iki defa çekin. Çektiğiniz kıymayı küçük bir kaba koyup üzerine tuz, biber, tereyağı, hindistan cevizi ve kremayı koyup ağaç bir kaşıkla 4 dakika kadar karıştırın. Tavukların göğüslerini kalın tarafından boyuna koparmadan dikkatlice yarıp hazırladığınız kıymayı yardığınız kısımdan göğsün içine düzgünce doldurun. Göğüs bütünmüş gibi görünmelidir. Göğüsleri hafif tuzlayıp biberleyip önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın. Piliç göğüslerini tavaya koyun ve orta ateşte beşer dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın. Küçük bir tavada tereyağını koyup kızartın ve üzerlerine dökün ve kremalı mantar ile servis edin.
Kremalı mantar : Küçük bir kapta bir tatlı kaşığı yağla iki dakika mantarı sote yapıp ateşten alın. Küçük bir tencereye bir kaşık yağ ile soğanı koyup orta ateşte iki-üç dakika kavurup kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edip üç dakika kaynatıp ateşten alın. Birkaç dakika sonra ılık vaziyete gelince içine unu, tuzu ve bir kahve fincanı sütü koyup bir çırpma teli ile karıştırarak ezip, sütü kaynar olarak ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kaynatıp üç beş dakika pişirin. Mantarı içerisine süzdürüp bir iki dakika karıştırıp kaynatarak servis edin.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Biberi şerit biçiminde kesin.
Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin. Saplarının uçlarını kesip, atın. Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın. Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın. Süzdürüp, bir kenara alın.
Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin. Ateşi açın. Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin. Tuzunu ve biberini serpin.Domatesi serpiştirin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Kremasını ilave edin. Ardından suyunu verin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Piliç göğüs
kaşar peyniri
domates
mantar
dana jambon
tereyağ
tuz
karabiber
kimyon
galete unu
sıvı yağ
yumurta
HAZIRLANIŞI
Dövülmüş piliç göğsünün içine rendelenmiş kaşar,inçe doğranmış domates,mantar,dana janbon ve tereyağ konularak,rulo şeklinde darılıp,tuz,karabiber ve kimyona marine edilir.Çırpılmış yumurtaya batırılıp,galete edilir.Kızgın olmayan yağda normal ateşte pişirilir.Sebze garnisiyle birlikte servis yapılır.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet yarka piliç (1200 gr)
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 adet piyaz doğranmış iri soğan
4 adet çekirdekleri çıkmış piyaz doğranmış dolmalık biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
2 çay kaşığı kekik
2 ½ su bardağı süt (süt 5 bardak olarak ocağa konmalı ve 2 ½ bardak kalana kadar çektirilmelidir.)
½ çay kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Pilici 8 parçaya bölün, dibi düz bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın piliçleri ilave edin. Orta ateşte üçer dakika alt üst kızartıp piliçleri bir tabağa çıkarıp tenceredeki yağı döküp tereyağını tencereye koyun. Soğan ve dolmalık biberi ekleyip bir çatal ile karıştırarak 3-4 dakika kavurup unu kekiği ve kırmızı biberi ilave edin. İki dakika daha kavurup piliçleri, tuzu ve sütü ilave edin. Ağır ateşte kontrol ederek 35 dakika pişirin ve servis edin. Ateşten alırken yaklaşık 1 su bardağı sosu olmasına dikkat edin.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »