Peynirli Sufle (4-6 Kişilik)


MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin. Unu ekleyip, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda 3 dakika daha karıştırarak pişirip altını kapatın.
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını devamlı karıştırarak teker teker karışıma ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Karışımı soğumaya bırakın. Yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin. Yumurta akını, fazla karıştırmadan alt üst ederek hazırladığınız karışıma ilave edin.
Sufle hamurunu iyi yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının en alt rafında 20 dakika pişirin. (Sufleyi, 2 litrelik düz kenarlı derin bir kapta da pişirebilirsiniz.)

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Peynirli Tart


MALZEMELER
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
10 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket margarin (eritmeden )
250 gr. Beyaz peynir
2 adet salatalık turşusu
10 adet siyah ve yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış )

HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt, margarin tuz hepsini çırpın, 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra peynir, zeytin, salatalık karıştırıp üzerine sürün, en üste tercih ederseniz şayet kırmızı közlenmiş biberleri şerit halinde üzerine sıralayabilirsiniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Peynirli Tart


MALZEMELER
1 çorba kaşığı çiğ krema
1 kahve fincanı süt
125 gr margarin
1 adet yumurta
150 gr un
tuz

Harç malzemesi :

125 gr gravyer peyniri rendesi
125 gr kaşarpeyniri rendesi
125 gr beyaz peynir rendesi
2 çorba kaşığı çiğ krema
1 su bardağı bardak süt
1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Harç malzemesi haricindeki tüm malzemeyi karıştırıp, tart kalıbına dökün. Daha sonra, harç malzemesini ayrı bir kapta karıştırın ve tart hamurunun üstüne yerleştirip, pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Peynirli Tart (4-6 Kişilik)


MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin. Unu ekleyip, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda 3 dakika daha karıştırarak pişirip altını kapatın.
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını devamlı karıştırarak teker teker karışıma ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Karışımı soğumaya bırakın. Yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin. Yumurta akını, fazla karıştırmadan alt üst ederek hazırladığınız karışıma ilave edin.
Sufle hamurunu iyi yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının en alt rafında 20 dakika pişirin. (Sufleyi, 2 litrelik düz kenarlı derin bir kapta da pişirebilirsiniz.)

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Peynirli Tatlı


MALZEMELER
300 gr taze lor (yada labne peyniri)
5 çorbakaşığı tozşeker
100 gr kakao
200 gr bisküvi
50 gr şamfıstığı
hindistan cevizi rendesi
2-3 çorbakaşığı rom
Karışık meyve şekerlemesi
süt

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp
yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın.
Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın.
Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.
Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [59/103] Önceki 57 58 59 60 61 Sonraki