MALZEMELER
250 gr. eritilmiş margarin
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket karbartma tozu
1 tutam tuz
İçi için:
2 dilim beyaz peynir
20 adet yeşil biber
20 adet siyah zeytin
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Dereotu
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde eritilmiş margarini, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. 4 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yağlanmış tartolet kalıplarının içini kaplayacak şekilde yayın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Beyaz peyniri çatalla ezip, yoğurtla karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu peyniri sıkma torbasına doldurun. Soğumuş tartoletlerin içine sıkıp üzerlerini zeytin ve dereotuyla süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet tavuk göğsü
Varsa; 12 dilim otlu peynir veya 12 dilim Dil peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu veya pane un
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım. Ama dibini koparmadan yarıp, içini açalım. Sonra da bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştıralım. Ya da bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz. Daha sonra tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim. Sonra her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 2 adet peynir dilimini yerleştirip, kapatalım. Tavuğun uçlarını da bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştıralım. Böylece tavuğun göğsü hiç açılmadan kızaracaktır.
Şimdi de her bir tavuk göğsünü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayalım.
Öte yandan geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, orta ısılı ateşte kızdıralım ve tavuklarımızı çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım. Servis tabağına aldıktan sonra yanına haşlanmış patates dilimleri ve domates halkalarıyla süsleyip, servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8-10 adet yani dilim somon füme (incecik dilimlenmiş olacak)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı dolusu tulum peyniri veya lor peyniri
Ayrıca:
8-10 yaprak roka
HAZIRLANIŞI
Sunum için büyükçe bir servis tabağını hazır edelim. Bir tarafta da, derin bir kase içinde hazır çiğ krema ile lor peyniri ya da tulum peynirini çatalla iyice karıştıralım. Sonra elimizi iyice yıkayıp, suyla ıslatarak, kremalı peynirden ızgara köfte şeklinde parçalar hazırlayalım.
Öte yandan mümkünse bir blender ya da robotun içinde sosu için; sıvıyağ, limon suyu ve zeytin ezmesini iki dakika kadar çırpalım. Böylece sos çok daha iyi karışmış olacaktır.
Artık bütün hazırlıklarımız tamam olduğuna göre, servis tabağımızın altına, yıkanmış rokaları dizelim. Üzerine kremalı peynir köftelerimizi de dizelim. Somon füme dilimlerini de düz değil de, kağıt gibi buruşturarak bu köftelerin üzerine oturtalım.
Şimdi sıra geldi sosumuzu tüm malzemelerin üzerine gezdirmeye. Her şey hazır olduğuna göre servise başlayabiliriz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr otlu peynir
600 gr rendelenmiş çedar peyniri
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı acılı sos
1/3 çay kaşığı acı biber sosu
1 adet küçük rendelenmiş soğan
1,5 su bardağı bira
HAZIRLANIŞI
Bira hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. 30 dakika oda ısısında kaldıktan sonra yavaş yavaş çırpma aleti ile karıştırın ve birayı da ekleyin. İnce kesilmiş ekmek dilimleri yada kraker türü bisküvilerle servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam toz muskat
50 gr dil peyniri
100 gr margarin
100 gr un
4 yumurta
2 bardak süt
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpin.Unun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın. Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün. Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin. İçine tuz ve muskatı karıştırın. Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker
teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin. Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın. Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun. 20-25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın. 5-6 dakika sonra en kızgın konuma getirin. 10 dakika sonra yemeği fırından alın. Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »