MALZEMELER
1 bardak Amerikan pirinci
2 bardak su
50 gr kaşar peyniri
½ demet kıyılmış maydanoz
Salatalık dilimleri
Doğranmış kiraz
Domates
Havuç
HAZIRLANIŞI
Pirinci 10 dakika haşlayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinci, peynir rendesini, kıyılmış maydanozu, domatesi, koyup karıştırın. Sonra bu karışımı 15 dakika 180 derece ısıyla fırında pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş havuç, salatalık dilimleri ve maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1/2 Su bardağı süt
150 Gr bayat ekmek içi
3 Yumurta
100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt
6 kişilik
HAZIRLANIŞI
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Üzerine Sürmek İçin : 1 Yumurta
Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
5 Kahve fincanı Margarin
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Yumurta
2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt
2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
1 Demet Maydanoz
1 Çırpılmış Yumurta
HAZIRLANIŞI
Mayalı Hamurun Hazırlanışı:Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin. Şeker eriyince ılık karışıma (35-40 derece) toz mayayı ilave edip eritin.Unu hamur kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı dökerek 10 dakika bekletin.Karışıma tariflerdeki diğer malzemeleri ilave edin. Hamur yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun.Hazırladığınız hamuru temiz bie bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakın. Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür çatlaklar olmamasına dikkat edin.
Poğaçanın YapılışıMayalı hamuru hazırlayıp üzerini örtün. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin.Maydanozu ince kıyın. Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.Hamurların üzerine elinizle bastırın. Yarısına iç malzemesinden yerleştirip kalan hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »