MALZEMELER
5 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yarım demet dereotu (incecik kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (incecik kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Kızartmak için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup, püre haline getirin. Üzerine un, yumurta, peynir, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Elinizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak mekik köfte şekli verin. Bir tasın içinde çırpılmış olan yumurta sarısına batırdığınız köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartın ve servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet taze soğan
500 gr patates
bir tutam maydanoz
200 gr peynir
arzuya göre marul
2 adet orta boy domates
arzuya göre mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr beyaz peynir
4 adet patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
hamur için:
1 subardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
alabildiğince un
çörek otu
tuz
HAZIRLANIŞI
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet patlıcan
yarım demet kıyılmış maydanoz
2 yumurta
beyaz peynir ezmesi
bir çay kaşığı karbonat
bir çorba kaşığı un
biraz kırmızı pul biber
biraz kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar alaca soyulur. Yuvarlak doğranır. Diğer malzemeler karıştırılıp doğranmış patlıcanların üzerlerine sürülür. Yağda kızartılır.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet orta boy patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya krem peynir
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları tamamen soyalım ve boylamasına dörde bölüp, sonrada 1 cm kalınlığında dilimleyelim. Üzerine çıkacak kadar suyun içine yerleştirip, içine de tuzu serpiştirelim. En az 30 dakika patlıcanların acı suyunun çıkması için bekleyelim. Sonra süzüp, kağıt peçete arasında patlıcanları kurulayalım. Bir tarafta tavada sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları çevirerek iyice kızartalım. Kızarttığımız patlıcanların yarısını, orta büyüklükte, kenarları yüksek bir fırın kabının içine yerleştirelim. Üzerine peynirin yarısını ekleyip, tekrar bir sıra patlıcanların öbür yarısını serelim. Kalan peyniri de üzerine ilave edelim. Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yumurtalar pişinceye kadar, 10-12 dakika fırında tutalım. Sıcak olarak servis yapalım.
SOSUN TARİFİŞimdi gelelim sosumuzu hazırlamaya; bir kasenin içinde yumurtalarla sütü iyice çırpalım. Tuzunu ve varsa nutmegi de katalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »