MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabının içerisine kuru mayayı koyup ılık süt ve ılık suyu ilave edin. Maya eriyene kadar karıştırın.
Erimiş mayalı sütün içersine sıvıyağ ve tuz ekledikten sonra elinizle karıştırın. Un ilave ederek pütürsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
Mayalı hamuru 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, tezgahın üzerine alın.
Bezeleri oklavayla kahve fincanı büyüklüğünde açın. Ortalarına birer tatlı kaşığı rendelenmiş peynir koyup, açık pide şekli verin.
Yağlanmış fırın tepsisine bu pideleri sıralayın. Tepside 15 dakika bekletin. Fırınlayarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Soğuk Su
1.5 Su Bardağı Un
75 gr Krema
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Tutam Hindistan Cevizi
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını ufak parçalar halinde kesin.Tuz ve soğuk su ile karıştırın.Unu bu karışıma ekleyip,yoğurun.Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.Bu sürenin sonunda yumurta, krema,tuz ve hindistan cevizini karıştırın.Kaşar peynirini ekleyin.
Ufak kalıpları yağlayın.Hamuru şeffaf folyonun arasında incecik açın.İstediğiniz şekilde kesin.Kalıplara yerleştirin.Üzerine peynirli içten koyun.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez. Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
biber
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.
Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.
Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın.Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.
Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 Adet Patates
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ortadan ikiye ayırın.Üzerlerine zeytinyağı sürün.Fırn tepsisine dizin.Tuz serpin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 35 dk pişirin.
Bu arada küçük bir kapta yumurtayı çırpın.Rendelenmiş kaşar peynirini ve sütü ilave edin.Fırından aldığınız patateslere bu karışımı sürün.
Tepsiyi tekrar fırına verin.Üzeri pembeleşinceye dek fırında tutun.Dilerseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »