MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 kutu labne peyniri
15-20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı frndık
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin. Karıştırarak hamur yoğurun.
Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1/2 su pardağı sıvı yağ
3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış)
1/2 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
İsteğe göre dereotu, maydonoz
Susam
Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
Yeterince un.
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır). Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir. Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
(tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür.
Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 30-35 dak. pişirilir.
Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 demet maydanoz
150 gr beyaz peynir
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çay kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
taze soğan sapları
HAZIRLANIŞI
Beyaz peyniri rendeleyin, maydanozu kıyın ve dövülmüş cevizle birlikte bu üç malzemeyi iyice karıştırın. Zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hazırlanan harcı közlenmiş kırmızı biberlerin içine paylaştırın ve içlerini doldurduktan sonra 4 cm kalınlığında doğrayın. Taze soğan saplarını önce kaynayan suya sonra soğuk suya atıp süzdürüp biberleri bunlarla bağlayın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine6-7 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardağı Yeşil Zeytin
1/2 Su Bardağı Siyah Zeytin
150 gr Fıstıklı Salam
1 Kutu Labne Peyniri
HAZIRLANIŞI
Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin. Yumurtayı ilave edin. Hamuru hızlı hızlı yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında yarım saat bekletin.
Kişin üzerine koyacağınız malzeme için soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yeşil ve siyah zeytinleri ince ince kesin. Fıstıklı salamı küp küp doğrayın. Geniş bir kapta doğranmış zeytinleri, taze soğanı, dereotunu, salamı ve labne peynirini karıştırın.
Hamuru kalıptan biraz daha büyük açın. Kalıbın içine yerleştirin. Fazla kenarlarını bıçakla kesin. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun. Peynirli harcı üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 paket sana yağı
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 su bardağı un
1 fike tuz
100 gr beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Yağı eritip soğuttuktan sonra yumurta ve elenmiş un ile yoğurun. Kıvama gelince peyniri ekleyerek çok ezmeden biraz daha yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde elimize aldığınız hamuru çok ezmeden yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün, susam serpip, orta derceli ısıtımış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »