MALZEMELER
Soğan 100 gr
Bitkisel yağ 70 ml
Domates 1 kg
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet bütün bonfile ya da Nuar (yaklaşık 1 kg ağırlığında olacak)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy havuç (iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy domates (kabukları soyulup, iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet yeşil dolmalık biber
6-7 diş sarmısak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
8-10 dilim dana jambon
8-10 dilim yarım cm. kalınlığında dilimlenmiş taze kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Bütün bonfile ya da Nuarın sığacağı geniş bir tencereye yağı koyup, eritelim. Sonra etimizi eriyen yağda 7-8 dakika kadar çevire çevire kızartalım. Hemen üzerine iri kuşbaşı formda doğranmış sebzeleri ve bütün sarmısakları aktaralım. Tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra 4 su bardağı suyu ekleyip, orta ısılı ateşte et ve sebzeleri pişmeye bırakalım. Yaklaşık 1 saat sonunda et iyice yumuşamış, pişmiş olacaktır. Sebzelerse iyice dağılacaktır. Şimdi tencerenin içinden eti ayırarak çıkarıp, bir kesme tahtasının üzerine bütün etimizi bir parmak kalınlığında dilimleyelim. Tencerede kalan sebzelerimizi ise bir mutfak robotunda çekip, püre haline getirelim. Öte yandan 30-35 cm ölçüsünde dikdörtgen fırın kabımızın içine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim. Üzerine dilimlediğimiz etleri yan yana yerleştirelim. Robotta çektiğimiz, püre halindeki sosumuzu etlerin üstüne gezdirelim. Artık her bir etin üzerine jambon dilimlerini oturtabiliriz. Onlarında üstünü kaşar dilimleriyle kapatıp, hazırlığımızı bitirelim. Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve etlerimizi fırına koyalım. Aslında peynirlerin erimesi için gerekli olan süre 15 dakika kadardır. En fazla 15-17 dakika sonra yemeğimizi fırından çıkarıp, ılık olarak servise sunalım. Yanında da domatesli pilav, hatta içine de kabukları soyulup, hafif kavrulmuş badem eklersiniz. Ya da bir dilim börek, fırın makarna, sebzeli mücver çok yakışacaktır, afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet kabak
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber.
2 çorba kaşığı tereyağ
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur için:
400 gr un
4 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kızgın fırında altmış dakika pışirin. Kaşıkla içlerini çıkarın. Ezip, süzgeçten geçirdikten sonra bir kaseye koyun. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, yumurta ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Unu, yumurtaları ve bir tutam tuzu yoğurun. Nemli bır bez örtüp, yarım saat bekletin. Hamuru bir merdaneyle yardımıyla açıp, yufkayı sekizer santim genişliğinde parçalar halinde kesin. Her şeridi de sekizer santim uzunluğunda parçalara bölün. Karelerin ortasına harçtan birer tatlı kaşığı koyup, bohça biçiminde katlayın. Kaynar tuzlu suya atıp, haşlayın. Kevgirle çıkarıp, sularını süzün. Rendelenmiş kaşar peynırini serptikten sonra kızdırılmış yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
(6 kişilik)
6 dolmalık kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
dereotu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın...
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
225 gr beyaz peynir
2 adet limonun suyu
6 dilim francala ekmeği
1/4 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Peyniri tuzundan arınması için 30-40 dakika bol suda bekletin. Sonra suyunu süzün ve çatal yardımıyla ezin. Zeytinyağ ve limon suyunu yavaş yavaş ilave ederek, peynire iyice yedirin. Ekmeklerin sert kenarlarını kesip çıkarın, her bir dilimi dört eşit parçaya bölün ve peynirli karışımı dilimlerin üzerine sürün. Servis tabağına dizip servis yapın.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »