MALZEMELER
1 Paket Margarin
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
3.5 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Kakao
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak margarini tavaya alıp eritelim.Margarin eridiğinde hemen ateşten almayıp,2 dk.daha kaynatalım.Ateşten aldığımız yağı soğutalım.Yağın üzeri kaymak tutana kadar buzdolabında bekletelim.
Üzeri kaymaklanan yağa pudra şekeri ilave edip,çatalla iyice karıştıralım.Unu ilave ederek çok pürüzsüz bir hamur olana dek yoğuralım. Hamurdan küçük bir parça koparıp,kakao ile karıştıralım ve yuvarlayalım.Beyaz hamurdan bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Beyaz ve kahverengi hamurlardan uzun çubuklar yapalım.Hafifçe yassıltalım.Verev verev keselim.Verev parçaları yaprak şekline getirelim.Ortaya ya beyaz ,yada kakaolu hamurdan bir parça koyup etrafına diğer renkteki hamurdan parçalar yapıştıralım.Önceden iyice ısıtılmış fırında üzerleri kuruyana dek pişirelim.
NOT:Çorum?da papatya kurabiyeyi şekerleme olarak kız evi nişan töreni için oğlan evine ,yani damat tarafına gönderir.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. şeker
6 yumurta
250 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 fincan (küçük) süt
250 gr. ceviz
250 gr. Üzüm
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın ardından sırasıyla diğer malzemeler ekleyin ve 170 C sıcak fırında pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı margarin
30 adet arpacık soğan
3 adet havuç
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Dana etlerini yıkayıp, yağla birlikte tencreye koyun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin.
Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. Havuçları iri iri doğrayın. Etlerle birlikte kavurun.
Soğanlar iyice pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Domates salçasını da ilave ettikten sonra, 5 dakika daha karıştırın. Üzerini örtecek kadar su koyun. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
600 gr kuşbaşı dana eti
200 gr arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.
Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yahniler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 cl Cin
2 cl Kayısı Likörü
4 cl Portakal Suyu
HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »