MALZEMELER
500 gr dondurulmuş milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
200 gr mozzarella (veya dil peyniri)
24 adet ufak (kiraz) domates
frenk fesleğeni
tuz
8 kişilik
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu, yaklaşık 5 mm kalınlığında açın. 24 adet baklava şekli kesip fırın
tepsisine dizin. Küçük bir fırçayla her birinin üstüne, 1 çorbakaşığı suyla çırpılmış yumurta sarısını sürün.
Mozzarella veya dil peynirini 24 dilime ayırın. Domatesleri ikiye bölün ve baklava şekilindeki yufkaların üzerine dağıtın. Tuz ektikten sonra her bir domatesin arasına birer parça peynir yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 1o-12 dakika kadar bekletin. Frenk fesleğeni yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yufka
peyaz peynir
4 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 paket cheddar peyniri
HAZIRLANIŞI
Her yufkayı 16 eşit parçaya bölün. İçine bir parmak cheddar peyniri koyup, sigara böreği şeklinde sarın, bir tepsiyi yağlayıp, dizin. 4 adet yumurtayı 3 su bardağı sütle çırpın ve böreklerin üzerine dökün. İki saat bekletin daha sonra üzerine biraz peynir rendeleyip, fırına verin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Tart hamuru
125 gram margarin erimemiş
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
12 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 bardak rende beyaz peynir
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
2 adet sivri biber
2 adet domates
Üzerine dökmek için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Erimemiş margarinin üzerine tuz, kabartma tozu, süt, yumurta ekleyip karıştırın. 12 kaşık unu ilave edin. Yumuşak bir hamur tutun 20 dakika bekletin, tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalıbın kenarından bir parmak yükselterek yayın. Üzerine beyaz peynir, ince ince kıyılmış dereotu, taze nane, domates, sivri biberi karıştırıp, tartın her tarafına yayın. Ayrı bir yerde 1 yumurta ile 1 çay bardağı sütü çırpın. Peynirli harcın üstüne yedirerek dökün. 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kaşar peynir
Krem peynir
Üzüm
Nane yaprakları
Yeşil zeytin
Susam
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Taze kaşarları küp şeklinde doğrayın. Tahta çubuklara saplayın. Üzerine krem peynir sürün. Üzümü geçirdikten sonra nane yaprağı ve yeşil zeytinle süsleyin.
Susam ve zeytinyağını karıştırın. Servis yaparken, hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet orta boy domates
1 Çorba kaşığı fesleğen
6 Çorba kaşığı bayat ekmek içi
4 Çorba kaşığı parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini boşaltın ve tuzlayın. Derin bir kabın içerisinde ekmek kırıntıları, fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Kaşık yardımı ile hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerinden bastırın. (Alt kısımlarının boş kalmaması için ) Isıya dayanıklı, yağlanmış fırın kabına domatesleri yerleştirin, üzerlerine peynir serpip önceden orta derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »