Peynirli ay pastası


MALZEMELER
Bir paket yağ
Bir su bardağı yoğurt
250 gr beyaz peynir
3 tane yumurta
Bir paket kabartma tozu

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Peynirli Bahar Salatası (12 Parça)


MALZEMELER
1 kıvırcık marul
1 göbek marul
4-5 turp
2 demet roka
2 demet maydanoz
500 gr koyun peyniri
6 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
8 çorba kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Marul, roka ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve süzülmesini bekleyin. Marulu iri iri kıyın, Turbu rendeleyin. Rokanın saplarını, maydanozun yapraklarını ayıklayın. Marul ve turbu, bir kasede rokanın yarısı ile karıştırın.
Maydanozu rokanın kalanı ile birlikte ince ince kıyıp karıştırın.Peyniri dilimleyip mayda-nozlu karışıma bulayın.
Küçük bir kasede sirke,tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp iyice çırpın.Maydanozlu karışımın kalanını ekleyip tekrar karıştırın.
Salata ve peynir dilimlerini servis tabağına alın.Üzerinde sosu gezdirin.Peynirli bahar salatasını değişik taze baharatlarla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Peynirli Biber Dolması


MALZEMELER
8-10 adet iri çarliston biber
100 gr galeta unu
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Biberleri ateş üzerinde közleyip, kabuğunu temizleyin,biberlerin yırtılmamasına itina ederek bir kaba dizin. Peynir, maydanoz, ve iki yumurtayı börek içi hazırlar gibi hazırlayın ve dikkatli bir şekilde biberlere doldurun.Bir kasede, bir yumurta çırpın, diğer bir tabakta un ile galeta ununu, bir tutam tuzla karıştırın. Doldurduğunuz biberleri önce yumurtaya, daha sonra karıştırılan una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran biberleri soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Peynirli Biberler


MALZEMELER
3 adet kırmızı çarliston biber
3 adet yeşil çarliston biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
4 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
3 diş doğranmış sarımsak
3 adet rendelenmiş kabak
1 çay bardağı dolusu galeta unu
1 su bardağı rende kaşar peyniri
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Biberlerin üzerinden kapak açıp tohumlarını temizleyin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Soğanları bu yağda pembeleştirin. Tuzu, karabiberi, maydanozu, sarımsağı ve rende kabağı ilave edip bir güzel karıştırın. Orta ısıda 5 dakika pişirin.
Kabak suyunu salacaktır, ateşi açarak suyunu çektirip tavayı ocaktan alın. Galeta ununu peynirlerle ve yumurta ile karıştırın. Biberlerin içine bu karışımı doldurun. Tencereye dizip üzerine kapak kapatın. Kızdırılmış fırında 1 saat pişirin.
Tavadan alıp soğumaya bırakın. Suyunu kaynatıp 2 kaşık sirke ilave edin. Ayrı olarak servise sunun. Biberleri sıcak ön servis olarak sunabilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Peynirli Bohça Böreği


MALZEMELER
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Alabildiğince Un
Tuz
Hamuru Süslemek İçin:
150 gr Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı
İçi İçin:
200 gr Beyaz Peynir
Maydanoz


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak genişçe bir kapta 1 su bardağı sütü,1 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı yağı,tuzu ve unu iyice karıştırın.Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırın.Ve bu hamurları tek tek açın.Üzerlerine 150 gr margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağdan oluşan karışımdan sürün.Açtığınız hamurları üçer üçer ,üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin.Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
Hamurlar dinlendikten sonra daha büyük bir yufka olacak şekilde açın.Açtığınız 4 adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayın.Yaklaşık yarım saat bekletin.Daha sonra orta incelikte açın.Her yufkayı 4 parça olacak şekilde kesin.
Parçaların ortasına peynir ve maydanozdan oluşan karışımdan koyun.Bohça şeklinde kapatın.Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene dek pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [47/103] Önceki 45 46 47 48 49 Sonraki