Pesto Soslu Linguin Makarna


MALZEMELER
1 paket linguin makarna
Tuz

Pesto sos için:
1 demet taze fesleğen (ayıklanıp, doğranmış)
1 çay bardağı çam fıstığı
5-6 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Kaynayan suya bol tuz atın. Makarnayı 8-10 dakika haşlayıp süzün. Pesto sosu hazırlamak için; bütün malzemeleri robota koyup iyice püre haline getirin. Daha sonra bu karışımı bir tavada 4-5 dakika ısıtın. Hazırladığınız pesto sosu, makarnanın her tarafına bulaşacak şekilde karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pestolu Taze Balık


MALZEMELER
4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık
(yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar)

HAZIRLANIŞI
Fırın kabımızı önümüze alalım. İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım. Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim. Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım. Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır. İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim. İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım. Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım. Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim. Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Peynir Çiçeği


MALZEMELER
beyaz peynir
maydanoz
dereotu
tereyağ
dolmalık yeşil biber
kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin, içine maydanoz ve dereotu doğrayıp iyice karıştırın arzu ederseniz tereyağı da ilave edebilirsiniz. Dolmalık yeşil biberin ve kırmızı etli biberlerin içlerini boşaltın, yıkayıp kurutun. Peyniri bu biberlerin içine sıkı sıkı doldurun ve buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesip, servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Peynir Helvası


MALZEMELER
250 gr TEREYAĞI
500 gr TUZSUZ DİL PEYNİRİ
400 gr UN
100 gr İRMİK
750 gr TOZ ŞEKER

HAZIRLANIŞI
- Yağın 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karıştırınız.
- Sonra irmiği ve unu azar azar ekleyerek en sonra da şekeri koyup pembeleşinceye kadar devamlı karıştırınız.
- Kenarlı bir kabı yağlayıp içine bu karışımı koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar fırınlayınız.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Peynir Rüyası


MALZEMELER
Kepek ekmeği
Zeytin ezmesi
Mısır turşusu
Krem peynir
Hollanda peyniri
Fesleğen


HAZIRLANIŞI
Kepek ekmeğinin üzerine zeytin ezmesi sürün. Mısır turşuları ile süsleyin. Tam ortasına krem peynir sıkın. Hollanda peynirini uzunlamasına kesip, krem peynirin üzerine yerleştirin. Fesleğenleri kenarlarına dizin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [44/103] Önceki 42 43 44 45 46 Sonraki