Pekmezli Kek


MALZEMELER
Kek malzemeleri:
1 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker)
Yarım su bardağı süt
Yarım paket margarin (100 gr margarin ? eritilip ılıtılmış olacak)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin (eritilmiş) veya 2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tarçın

Ayrıca:
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi


HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki kek malzemelerinin hepsi derin bir karıştırma kabının içinde iyice çırpılarak karıştırılır. Pürüzsüz ve boza kıvamında bir kek hamuru elde etmemiz gerekiyor.
Öte yandan evinizde hep kullandığınız kek kalıbınızı veya 25-30 cm çapındaki yuvarlak ya da bu boyutlara yakın kare, dikdörtgen kalıbınızı iyice yağlayın. Yukarıda hazırladığınız kek harcını bu kalıba boşaltın.
Bir taraftan fırını 175 derece sıcaklığa ayarlarken bir diğer taraftan da kekin üzerine koyacağımız sosu hazırlayalım. Bunun için derin bir kasenin içinde; pekmez, toz şeker, yağ, un ve tarçını karıştıralım. Bu katı kıvamlı karışımı tepsideki kekin üzerine yayalım. En üste ise dövülmüş ceviz içi ya da fındık içini serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip, hemen fırından çıkaralım. Soğuyunca dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pekmezli kurabiye


MALZEMELER
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
6,5 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı yoğurt


HAZIRLANIŞI
Bir kapta şeker, yağ ve pekmezi iyice karıştırıp yumurtayı ekleyin. Karışıma diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru bir sıkma torbası yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine sıkın. 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Pekmezli Kurabiye (12 Kişilik)


MALZEMELER
12 adet hamburger ekmeği
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 su bardağı ufalanmış ekmek
1 çay bardağı süt
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber,kırmızıbiber ve tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet ince doğanmış soğan
Kızartmak için: Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları bir kabın içine koyun iyice çırpın. Üzerine zeytinyağ ve pekmezi ilave edip tekrar çırpın. En son olarak unu ilave edin ve karıştırın.
Kek hamuru kıvamında hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine dokün. 20 dakika fırında pişirin.
Pekmezli kurabiye piştikten sonra dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Pekmezli Taş Kadayıf


MALZEMELER
12 adet taş (yassı) kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta

Şurubu için;
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.

Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın. Bir cam kaba.soğuk su doldurup bekletin.

Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın
Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın.

Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp .3 dakika kaynatın.

Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın. Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Peksimet


MALZEMELER
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
40 gr. yaş maya veya açık kuru maya (mayayı eritmek için bir su bardağı süt ve bir adet kesme şeker)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince hamur (kulak memesinden çok az sert bir hamur olacak)

HAZIRLANIŞI
Derin bir yoğurma kabının içine, ılık şekerli sütün içinde 8-10 dakika kadar kabarması için beklettiğiniz mayalı sütü aktarın. Üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı ile margarin ekleyin. İki su bardağı sütle beraber tuzu ilave edin.
Şimdi unu çok yavaş yavaş ve azar azar ilave ederek yukarıdaki harcın içine aktarın. Bir elinizle yoğurmaya, haskıllamaya, hamuru toplamaya başlayın. İyice yoğrulan, pürüzsüz hale gelen hamurun kulak memesinden çok az sert bir kıvamda olması gerekmektedir. Böylece hazırlanan peksimet hamurunu bir kabın içine koyun ve üzerine kapatılan nemli bir bezle, en az yarım saat kabarması, iyice mayaya gelmesi için bekletin.
Dinlenen, kabaran ve kıvamına gelen hamuru, üzeri unlanmış tahta sininin üzerine alıp kol kalınlığında rulo bir hamur haline getirecek biçimde şekillendirin.
Keskin bir bıçakla rulo şeklindeki hamuru 10 santim boyunda tıpkı baklava dilimi gibi verevine yani çaprazlama dilimleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdiğiniz peksimetlerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Tepside de 15-20 dakika bekletip, sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri sarı kahverengi olup, kabarıncaya kadar 50 dakika pişirin.
Soğuk servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [40/103] Önceki 38 39 40 41 42 Sonraki