MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
4 adet pancar
1 adet kesmeşeker
6 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Göğüs etini tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ekleyip, tuz ilave edin. 15 dakika haşlayın. Haşladığınız göğüs etini tencereden alıp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
Pancarların kabuklarını soyun. Bir tencereye koyup, üstünü kapatacak kadar su ekleyin. Kesmeşeker ve tuzu da ilave edip, 20 dakika kaynatın. Haşlanan pancarları şerit şeklinde kesip, tavuk etleriyle karıştırın.
Sosu için, ince kıyılmış dereotu, mayonez, limon suyu, dövülmüş sarmısağı bir kapta çırpın. Hazırladığınız karışımı salatanın üzerine gezidrip, karıştırın ve servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet pancar
4 adet katı yumurta
1 adet marul
mayonez
tuz
karabiber
50 gr rendelenmiş beyaz peynir
tere
turp
HAZIRLANIŞI
Marulun dış yapraklarını çok derin olmayan bir salata tabağının kenarlarına dizin. Tabağın kenarına yuvarlak kesilmiş pancar dilimlerini ve üzerlerine de bir dilim yumurta yerleştirin. Geri kalan yumurtayı küçük küçük doğrayın. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karıştırın. Karışımı tabağın ortasına yerleştirin, üzerine marulun göbeğini koyun. Üzerlerine peynir serpin, tere ve turp ile süsleyin.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yarım bardak suya tüm baharatları atıp karıştırın. Bu karışımı yoğurma kabına dökün, üstüne yumurtaları kırın. Kabartma tozu ve un ilave edip yumuşak bir hamur tutun.
Hamuru ikiye bölün. İki adet ince yufka açıp tırtıllı şekilde kestikten sonra baklava şekli verin. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 lt krema
1/2 lt süt
125 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yaprak jelatin
HAZIRLANIŞI
Süt ve kremayı karıştırın ve şekeri ekleyin. Karışıma vanilyayı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Jelatini suda yumuşatıp karışıma ekleyin, karışımı kaselere koyun ve soğutun.
Karamel sos ve zevke göre meyve ile servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
MALZEMELER :
Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »