Pazılı Balık


MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık, fileto (*)
1 su bardağı beyaz şarap
1/2 kg iri boy karides
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 demet pazı

beşamel sos (balık suyu ile) malzemesi :

1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı un

(*) levrek, mezgit, kırlangıç vs.

HAZIRLANIŞI
Balık ve karidesleri, bir su bardağı beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yaprağı ve tuz kattığınız suda haşlayın. Suya bir kahve kaşığı karbonat atın, pazıları dirice haşlayıp, süzün. Malzemeyi hazırladıktan sonra, iki adet pazı yaprağını çarpraz koyun, içine, alta bir adet karides, ortaya bir dilim balık, üste tekrar bir adet karides gelecek şekilde, bohçalayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra, payreks bir kabı yağlayın, bohçaları içine düzgün olarak dizin.
Diğer yanda balık suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapın ve bu sosu bohçalann üzerine dökün. Her bohçanın üzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kızgın fırında biraz pişirip, servis yapın.

Beşamel sos (balık suyu ile) :

Bir tencerede bir kaşık yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştırarak kavurun. Buna iki bardak balık suyunu, azar azar ve devamlı kanştırarak ilave edin. Bir çorba kaşığı süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıp, pişirin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Pazılı Gözleme (3 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
200 gram yağsız kıyma
Maydanoz, tuz, karabiber
3 adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ


HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını yıkayıp, sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletelim. Sıvıyağlı tavada, önce küçük doğranmış soğanı ve yağsız kıymayı kavuralım.
Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyelim. Bu şekilde 3 dakika daha kavuralım. Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edelim. Ateşten almadan 1 dakika önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyelim.
Ateşten alıp soğutalım, 1 yufkayı serelim. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayalım.Yufkanın karşılıklı kenarlarım bohça kapatır gibi kapatalım.
Pazılı yufkayı, çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirelim. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapalım. Hazırladığımız pazılı gözlemeye, soğutmadan arkalı önlü tereyağı sürüp, servis yapalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Pazılı Kubbeler (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 demet pazı
5 adet yumurta
4 adet iri patates
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi


HAZIRLANIŞI
Pazıları yıkadıktan sonra yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin. Sütü ilave ederek karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız pürenin 6-7 kaşığını kenara ayırın. Kalan kısmına pazıları ekleyip iyice karıştırın. Fırın kabını yağlayın, pazılı püreyi dökün. Pazılı pürenin üzerine 6-7 delik açıp ayırdığınız püreyi buralara paylaştırın.
Fırında pazılar pişene kadar en az 25 dakika tutun. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Pazılı Levrek Sarma


MALZEMELER
2 adet levrek
6 adet pazı yaprağı
2 su bardağı kıyılmış mantar
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın. Levreği 6 parçaya doğrayıp, yıkayın. Karabiber ve tuzu levreğin her tarafına sürün.
Tavada mantarları suyunu bırakıp, çekene kadar kavurun. Un, krema ve 1 bardak su ekleyip, kaynatın.
Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Böylece yapraklar yumuşayacaktır. Yaprakları, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde yayın. İçine 1 parça levrek koyup yaprak sarar gibi dikdörtgen şeklinde kalınca sarın. Diğer yapraklara da aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini fırın kabına dizip hazırladığınız sosu dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pazılı Makarna Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım demet pazı
1 patates
2 pırasa
120 gr burgu makarna
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz


HAZIRLANIŞI
Pazıyı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı temizleyip dilimleyin. Patatesi soyup küp küp doğrayın. 5 bardak suyu orta ateşte kaynatın. Pırasa, patates ve pazıyı ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tuz ilave edip makarnayı ekleyin. Makarna yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağını gezdirip karıştırın sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [37/103] Önceki 35 36 37 38 39 Sonraki