Pazı Mücveri (4 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet yeşil soğan
1 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
Yeteri kadar tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Pirinci kaynar tuzu suda haşladıktan sonra süzün. Çukur bir kapta yumurtalar, ince doğranmış yeşil soğan, dövülmüş sarımsak, un, tuz, karabiber ve kavrulmuş kıymayı karıştararak bulamaç haline getirin.
Bir tavada bol sıvı yağı kızdırın. Bulamaçtan çorba kaşığı ile alıp kızgın yağa dökün. Çevirerek her iki tarafını da kızartın. Mücverleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servise sunun.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Pazi sarmasi


MALZEMELER
1 kg pazı
500 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın.
Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.
Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Pazı Sarması


MALZEMELER
2 bağ pazı

İç Harcı İçin
500 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp, çıkaralım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim.
Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım. Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak, rulo şeklinde, dolma gibi saralım.
Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim.
Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim.
Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı


MALZEMELER
7-8 adet levrek ya da dil balığı
(fileto edilmiş yani orta kemiği ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde kesilmiş balık parçaları)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağı (ayçiçek, zeytinyağı, mısırözü hepsi olabilir)
Ayrıca:
15-16 adet iri boy, taze pazı yaprağı (sapları kesilmiş olacak)

Fırında pişirmek için:
2 su bardağı su
10-15 adet tane karabiber
2-3 adet kuru defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Sapları kesilmiş pazı yapraklarını, içine 7-8 adet kesme şeker attığımız kaynayan suyun içine sokup, 20-30 saniye sonra hemen çıkaralım. Suyun içine attığımız şeker, pazı yapraklarının renginin bozulmadan çıkmasını sağlayacaktır. Ama sakın pazı yapraklarını yırtmayın, mümkün olduğunca bütün ve sağlam çıkarın.

Bir taraftan da fileto balıklarımızın üzerine tuz ve karabiber serpip, sıvıyağı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye alalım.

Öte yandan kenarları yüksek bir fırın tepsisini önümüze alıp, fırını 175 derece sıcaklığa ayarlayalım. Şimdi de soğuyan pazı yapraklarının birini mutfak tezgahına yayalım. Üzerine bir adet daha pazı yaprağını yerleştirelim. Balıklardan birini alıp, yaprakların ucuna koyup, tıpkı dolma sarar gibi kalınca saralım. Her bir balık parçası için aynı işlemi tekrarlayıp, rulo sarılmış pazılı balıkları fırın tepsisine yan yana dizelim. Üzerine defne yapraklarını oturtup, tane karabiberleri serpiştirip, limon suyunu gezdirelim. Tereyağını ise fındık kadar parçalar halinde gelişigüzel yerleştirip, suyunu da tepsinin kenarından içeriye aktaralım.

Artık tepsiyi önceden ısınan fırının içine oturtalım ve en az 25-30 dakika pişmeye bırakalım.

Artık sıra geldi pişen balıkları fırından almaya. Çok dikkatlice pazıya sarılmış balık rulolarımızı tepsiden çıkarıp, servis tabağına dizelim.

Üzerine sıcak krem sosumuzu gezdirip, yine sıcak sıcak servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Sosumuzu hazırlamak üzere ufak bir derin tencereye yağı koyup, erir erimez unu aktaralım ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.

Böylece kokusu iyice çıkan unun üzerine yine sürekli karıştırarak ama yavaş yavaş sütle kremayı ekleyelim. Hemen tavuk bulyon tabletini de ekleyip, karıştırarak pişirelim.

Sos kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pazı Yapraklarında Tekir (6 Kişilik)


MALZEMELER
6 Pazı Yaprağı
3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Tuz ve biberle ovup bekletin. Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin.
Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin. Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır. Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin.
NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz. Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [36/103] Önceki 34 35 36 37 38 Sonraki