Patlıcanlı Tencere Kebabı


MALZEMELER
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola
2 adet soğan
2 adet domates
4 adet patlıcan
4-5 adet sivri biber
1 fincan ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin. Bolca tuzlayıp süzgece bırakın. Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın. Çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın. İyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Patlıcanlı ve Peynirli Milföy


MALZEMELER
1 Paket Milföy
1 Adet Büyük Patlıcan
2 Adet Küçük Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3-4 Sap Maydanoz
3-4 Sap Dereotu
6 Adet Yeşil Zeytin
6 Adet Siyah Zeytin
1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz
Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı


HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve domateslerin kabuğunu soyun.Tavla zarı iriliğinde doğrayın.Tavaya 1 çorba kaşığı margarini alın.Margarin eridikten sonra patlıcan ve domatesleri ekleyin.Patlıcan yumuşayana dek pişirin.Tuzunu ayarlayın.Tavayı ateşin üzerinden alarak,soğumaya bırakın.
Bu arada maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.Yeşil ve siyah zeytinleri ince doğrayın.Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekledikten sonra harmanlayın.Hazırladığınız peynirli karışımı patlıcanlı karışıma ekleyin.
1 adet milföy hamurunun içine hazırladığınız içten bir miktar koyun.Çaprazlama iki ucunu ortada birleştirin.Malzemeler bitene dek bu işlemi tekrarlayın.Milföylerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında milföyler kabarıp kızarana dek pişirin,servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Patomen


MALZEMELER
MALZEMESİ :

Patates
Yumurta

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Pavurya Çorbası


MALZEMELER
6 adet pavurya
50 gr margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
3-4 adet karabiber, dövülmemiş
3-4 sap maydanoz
3 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
kırmızı biber
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Pavurya İçli Domatesler (4 Kişilik)


MALZEMELER
8 büyük domates
275 300 gr konserve veya dondurulmuş pavurya eti
2 limon, kabuğu rendelenmiş
4 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmiş
2 demet tere, ince kıyılmış
Tuz ve karabiber
12 damla Tabasco (Acı biber sosu)


HAZIRLANIŞI
Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun. Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup çıkartın. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya bırakın.
Bir kasede pavurya etini, limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmiş lor peyniri karıştırın. (Aşçının önerisine bakın.) Tere, tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın. Kabın kapağını kapatıp, karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun.
Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ: Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz. Yemek olarak domatesleri kızarmış yuvarlak ekmek dilimleri üstünde sunabilirsiniz.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Bu tarifteki pavurya etinin miktarı, orta boy domatese göre ayarlanmıştır. Küçük veya iri domates kullanmak isterseniz malzeme kısmındaki miktarı ayarlamanız gerekir.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Pavuryanın tadını çok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir, daha az pavurya kullanın.
ALTERNATİF: Domatesleri, pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [34/103] Önceki 32 33 34 35 36 Sonraki