Patlıcanlı Makarna


MALZEMELER
3 adet orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
1 su bardağından biraz fazla süt
tuz, karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.
İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.
Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Makarna


MALZEMELER
1 paket makarna
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı sos için :
Yarım kg kuşbaşi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşğığ sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlari kızartmak için 2 bardak sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye makarnanın miktarında su, yağ ve tuz koyup kaynatın. Kaynayınca makarnalari ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın, Suyunu çekince ateşten alın. Kaşıkla iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine patlıcanlı sos dökün.
Patlıcanlı sos: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Kuşbaşı dograyıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkın ve kızdırılmış yağda hafif kızartın. Kağıt peçete yayılmış tabağa alın.
Diğer tarafta yağ ve soğanı kavurup kuşbaşı etleri ekleyin. 2-3 kez karıştırın. Küçük doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pişirin. Makarnaların üzerine dökerek servise sunun.


Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Makarna - I


MALZEMELER
1 baş soğan
1 sap kereviz
3 adet patlıcan
1/2 kg olgun domates
1 çorba kaşığı kıyılmıŞ maydonoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket makarna
1 adet havuç
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Nibut Çorbası


MALZEMELER
4 adet orta boy taze patlıcan
500 gr kuşbaşı kuzu eti
5 yemek kaşığı sıvıyağı
2 adet büyük boy kuru soğan
2 adet büyük boy domates
2 su bardağı haşlanmış nohut
7-8 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım. Kuşbaşı etleri içine aktaralım ve 5-6 dakika karıştırarak kavuralım. Sonra da üzerine kabuklarını soymadan önce boylamasına dörde, sonra da enlemesine tavla zarı formunda doğradığımız küp patlıcanları ekleyelim. Yine küp doğranmış kuru soğan ve domatesleri, haşlanmış nohutla beraber ilave edelim. Tuz ve karabiberle beraber çorbanın suyunu da aktaralım ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım.
Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım. Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafif unlu tezgahta çamaşır ipi kalınlığında ve formunda hamurlar yapalım. Sonrada 1 cm.lik parçalar halinde kesip, pişen ve kaynayan çorbanın içine iki avuç dolusu atalım. Yaklaşık 10 dakika sonra kesme hamurlarda pişecektir. Tencereyi ocaktan alalım ve sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Oruk Çorbası


MALZEMELER
Hamuru için;
100 gr. yağsız kıyma
1 bardak ince bulgur
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

İçi için;
200 gr. yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Çorbası için;
3 adet patlıcan
1 bardak nohut
1 adet havuç
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı limon suyu
10 bardak su
2 adet kesme şeker

HAZIRLANIŞI
Çorbanın sosunu hazırlamak için, soğanları ufak tavla zarı formunda doğrayın. 1 kaşık margarinle pembeleştirin. 1 kaşık unu içine atıp, 1 dakika karıştırın. Salçasını ekleyip, 10 bardak et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve nane ilave edin. Nohutları, küp şeklinde doğranmış havuçları ve patlıcanı da çizgili soyup, parmak şeklinde doğradıktan sonra çorbanın içerisine atın. 20-25 dakika kaynatıp çorbanın sosunu hazır hale getirin. Limonu patlıcanlar piştikten sonra ilave edin.
İçi için; Soğanları zardan ufak doğrayın. Kıyma ve margarinle birlikte tencerede suyunu bırakıp, çekene kadar kıymaları kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kıymaları soğanla kavurup, soğuk bir yerde bekletin.
Oruğun dışı için: 1 bardak bulguru bir kahve fincanı su ile ıslatın. Sonra bulgurun ortasını açın ve kıymayı içine atıp, iyice yoğurun. Un, tuz, yumurta, ve salçayı da kattıktan sonra yoğurma işlemini yapın. Yumuşak hamur kıvamına gelince hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle iyice yuvarlayın. İşaret parmağınızla içini döndürerek oyup içine hazırladığınız kıymadan koyun. Köfteye uzun mekik şeklini verip tabağa dizin. Kaynayan çorbaya (patlıcanlar iyice pişsin) orukları atıp, 10 dakika hep beraber kaynatın. Çorbayı servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [31/103] Önceki 29 30 31 32 33 Sonraki