Patatesli Humus


MALZEMELER
6 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ılık su
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 adet salatalık turşusu

HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayın. Sonra da bir tencereye bu patatesleri yerleştirip, üzerini kapatacak kadar ılık su koyun. Tuzunu atıp iyice haşlayın. Haşlanan patatesleri süzdürün ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çatalla ezin. İçine dövülmüş sarımsakları, tuz, kimyon ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.

Öte yandan tahini 1 çay bardağı ılık suyla iyice karıştırın ve patateslere ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de servis tabağına patatesli humusu yayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve kırmızı biberi serpeştirin. En sonunda salatalık turşusuyla süsleyerek servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)


MALZEMELER
Dışı İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardağı Un
Tuz
İçi İçin:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Salça
Köftelerin Sosu İçin:
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça(Biber Salçası)
Pul Biber


HAZIRLANIŞI
İçi İçin: Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyup rendeleyelim.Soğanları yemeklik doğrayıp,sıvı yağda pembeleştirelim.Salçayı ilave edip,bir dakika daha kavuralım.Ardından ,incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalım.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.İnce bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım.(kısırlık bulgur ıslatır gibi).Bulgur şişince,içine unu,yumurtayı ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoğuralım.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi ıslatarak yuvarlayalım.Sonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre döndüre köftenin içini oyalım.Mümkün olduğunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin ağız kısmını büzerek kapatalım(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa pişerken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalım.Köfteleri kaynayan suya atıp,5-6 dk haşlayalım. Delikli kepçe ile çıkartalım.
Köfteleri dilersek kızartalım.Sosu için,salçayı sıvı yağda iki dk.kavuralım.Pul biber ilave ederek,ateşten alalım.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalım.
Not: Bazı yörelerde ?simit? adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapılır. Simit ile yapılırsa, içine un ve yumurta koyulmaz. Sadece soğuk su ile yoğrulur. Eğer çiğ köftelik bulgurdan yapacaksanız, tarifteki malzemeleri kullanın. Ancak, elinizde yeterince şekil almıyorsa biraz daha un ilave edin.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Patatesli Ispanak Turtası


MALZEMELER
8 adet patates
500 gr ıspanak
1,5 su bardagı süt
100 gr margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet sosis
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Patatesleri kabuklu olarak haşlayıp soyarak rendeleyin. Bir tencereye alarak içerisine süt ve yağ ilave edip, püre şeklinde pişirerek ateşten alın. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp püreye yedirin.
İçerisine yıkanarak ince doğranmış ıspanakları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Peynirin yarısını ve sosisleri robottan geçirip üzerine ilave ederek karıştırın. Yağlanmış, unlanmış bir kalıba soyup dilimlediğiniz patatesleri dizin.
Üzerine yapmış olduğunuz karışımdan dökerek kalan peyniri üzerine serpin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Servis tabagına alarak servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)


MALZEMELER
750 gram ıspanak
2 adet haşlanmış patates
200 gram beyaz peynir
2 adet yumurtanın şansı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Kızartmak için: Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim, îri parçalar şeklinde doğrayalim. Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. İçine ıspanak yapraklarını, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaların sarısını, unu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Hamur halini alana dek karıştıralım.
2- Sonra çorba kaşığı yardımıyla şekil verelim.
3- Köfteyi önce iyice çırpılmış yumurtaya son­ra una bulayalım. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için köfteleri kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Patatesli Karnabahar


MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
2 orta boy patates
1 adet kuru soğan
100 gr kaşar peyniri
1 kaşık domates salçası
100 gr margarin
1.5 su bardağı su
karabiber
pulbiber
kekik
tuz

HAZIRLANIŞI
Patates ve karnıbaharı ayrı ayrı haşlayın. Tencereye 100 gr margarin koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra 1.5 bardak su ilave edin. Baharatların hepsini ilave edin. Kaynamaya başlayınca çiçekleri saplarından ayrılan karnıbahar ile dilimlenmiş patates ilave edin. 5 dakika kaynatın. Ayrı bir fırın tepsisine koyup üzerine kaşar rendeleyerek fırına koyun. 250 derecede 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [22/103] Önceki 20 21 22 23 24 Sonraki