Patatesli Frankfurter


MALZEMELER
3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en meşhur sosis türüdür)
1 yemek kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak)
1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak)
1 adet kırmızı dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak)
2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp küp doğranacak)
2 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Önce soğanları ince halkalar halinde dilimleyelim. Biberleri de temizleyip, yine çok ince halka şeklinde doğrayalım. Öte yandan bir tencerede yağı eritip, önce toz kırmızı biberi ekleyip, hafifçe kavuralım. Hemen soğan ve biberleri katıp, karıştırarak kavurmaya devam edelim. Şimdi de sarmısağı ve domateslerle beraber salçayı da ekleyelim ve üzerine 3-4 bardak su ilave ederek, kaynamaya bırakalım. Tuzunu da atalım.
Bir tarafta da patatesleri tuzlu suda çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kabuklarını soyup, her birini dört parçaya ayıralım.
En az 2 cm kalınlığında iri iri doğradığımız sosis ya da sucukları kaynayan soslu suyun içine aktaralım. Patatesleri de kaynayan soslu suyun içine atalım ve hep birlikte 5-6 dakika pişirip, ocaktan alalım
Sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli Hamsi Sidoma Adasında


MALZEMELER
500 gr kılçığı ayıklanmış hamsi ve 1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy patates (soyulup, incecik yuvarlaklar halinde dilimlenecek)
1 demet maydanoz (sapları ayıklanıp, ince ince kıyılacak)
1 adet iri boy kuru soğan (çok ince halkalar halinde dilimlenmiş)
7-8 adet sarmısak (çok incecik doğranacak)
3 adet orta boy domates (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI
Geniş, yayvan ama kenarları çok yüksek olmayan bir tencere veya bu şekildeki kapaklı bir tavayı hazır edelim. Tencere veya tavamızın en altına halka halka ama incecik dilimlediğimiz patatesleri dizelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış sarmısak ve soğanları yerleştirelim. Tuz ve karabiberi serpiştirip, zeytinyağının da yarısını üzerine gezdirelim. Bu sebze dizilimindeki son aşama ise küp doğranmış domateslerin gelişi güzel eklenmesidir. Artık sebzeleri en alta yerleştirdik sıra hamsilere geldi. Ama kılçıkları ayıklanmış hamsileri yıkayıp süzdükten sonra bir tatlı kaşığı tuzla karıştırıp, şöyle bir 10 dakika beklemek gerek. Böylece hamsi hem lezzetlenir hem de fazla suyunu akıtmış olur. Sonra da bu hamsileri güneş ışığı formunda yani yuvarlak biçimde sebzelerin üstünü kapatacak şekilde dizelim. Üzerine kalan zeytinyağıyla limon suyunu ve ılık suyu gezdirip, orta ısıdaki ateşin üstüne oturtalım. Yaklaşık 25-30 dakika sonra sebzeli hamsimiz pişmiş olacaktır. Kapağını açmadan 5-7 dakika bekletip sonra servise sunalım.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Patatesli Haşhaşlı Makarna


MALZEMELER
1 paket makarna
2 adet patates (haşlanmış)
4 adet taze yeşil soğan (ince ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
½ su bardağı makarna suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
İlk olarak makarnamızı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayalım. Makarna suyundan ½ bardak ayıralım ve makarnamızı süzelim ve tekrar tencereye koyup, üzerine de zeytinyağını gezdirerek karıştıralım.

Öte yandan derin bir kabın içine; haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığımız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştıralım. Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığımız bu harcı döküp, karıştıralım ve sıcak olarak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli Hindi Şiş


MALZEMELER
2 adet hindi göğüs
3 adet dolmalık biber
4 adet patates
1 bardak sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soymadan yıkayıp bol suda bekletin. Hindi etlerini kuşbaşı doğrayıp yıkayın. Suyunu iyice süzdürün. Hindi etlerini hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. 40 dakika kadar bu sos içinde buzdolabında bekletin. Çıkarıp çöp şişlere dizin. Suda bekleyen patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesin. Önce patates, ardından dolmalık biberler ve son olarak da hindi çöp şişleri sıvıyağda kızartıp servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Cam kasenin içine 1 soğanı ince olarak rendeleyin. Limon suyu, yoğurt, tuz, karabiber, domates salçası ilave edip iyice çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik)


MALZEMELER
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor. Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın. Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin. Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin. Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.
Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Bunlar ateşte bir taşım pissin. Sonra sosu servis tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [21/103] Önceki 19 20 21 22 23 Sonraki