Patatesli Bulgur Köftesi (6 Kişilik)


MALZEMELER
5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün. Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin. Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin.
Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin. 2-3 dakika daha tavayı ocakta tutun. İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin. Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin. İyice yoğurun.
Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Tavaya yağı alıp kızdırın. Köfteleri bu yağda kızartın. Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Patatesli Cariye Köftesi


MALZEMELER
250 gr. kıyma
10 adet patates
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 bardak süt
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı krema
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun, ufak ufak doğrayıp yıkayın. Tencereye koyup üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra tuz atın. Patatesler ezilene kadar pişirin. Tencereye 1 bardak süt ile 1 kaşık margarin ilave edin. Patatesleri sıcakken çatalla iyice ezip krema ve mısır ununu ilave edin. Kenarda bekletin. Kıymayı, zar şeklinde doğranmış soğanla birlikte kavurup karabiberi ekleyin. Fırın kabına ezilmiş patateslerin yarısını elinizle bastırarak yerleştirin. Üstüne kavrulmuş kıymaları yayın. Geri kalan ezilmiş patatesleri koyup ketçabı patateslerin üstüne yayın. Elinizi suya bastırarak üstünü düzeltip 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Üstüne kaşar rendesini serpip tekrar 5 dakika pişirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli Cevizli Pasta (8 Kişilik)


MALZEMELER
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Tozşeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker


HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.
Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Elma püresini hazırlamak için, bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin. Krem Şantiyi sütle çırpın. Tarçın, elma püresi, vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün. Soğuk servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Patatesli Çiğ Köfte


MALZEMELER
4 adet patates
2 adet domates
1 su bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun, haşlayıp rendeleyin. Bulgura 2 adet domatesi rendeleyerek ıslatın. 5 dakika beklettikten sonra üzerine rendelenmiş patates ve biber salçası koyup yoğurmaya başlayın. Arada elinizi soğuk suya batırmalısınız. 10 dakika yoğurduktan sonra pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ilave edip tekrar 10 dakika yoğurun. Patatesli çiğ köfteden bir parça alıp elinizle şekil verin. Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Maydanozla süsleyip marul yapraklarıyla birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Patatesli Çilav


MALZEMELER
2 bardak uzun pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
5 adet patates


HAZIRLANIŞI
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin.
Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.

Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin.
Teflon tencereyi iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık margarini parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne margarinin gerisini ilave edin. Ateşte 30 - 35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [20/103] Önceki 18 19 20 21 22 Sonraki