MALZEMELER
1 kg haşlanmış patates
2 bardak un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
iç malzemesi:
1/2 kg kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
pul biber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri rendeleyip un ve yumurta ile birlikte yoğurup bir hamur elde edin.
Diğer tarafta bir tavada kıymayı, biraz yağ ile birlikte kavurun. Üzerine doğranmış soğanları ilave edin, birazda soğanla birlikte kavurun. Ocağın altını kapatın. Baharatları ilave edin. Bu kıymalı harç köftenin iç malzemesidir. Köfteleri hazırlamak için hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizi unlayarak avucunuzun içinde yassılaştırıp harçtan bir miktar koyup kapatın. Bütün köfteler bitince orta dereceli ateşte nar olana dek kızartın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5-6 adet büyük boy patates
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yeterli miktarda tuz
yeterli miktarda karabiber
2 adet yumurta
1/2 kg dana kuşbaşı et
4 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
6 adet ince dilim kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın. Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun. Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin. Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltın ve yayın. Üzerine eti koyun ve yayın sonra domates dilimlerini dizin, maydanozları bütün olarak bölmeden dizin. 1 çorba kaşığı margarini eritin ve üzerinde gezdirin. En üste kalan patates püresini koyun ve onu da yayın en son olarak onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
biber
1 kg patates
1 adet soğan, ince kıyılmış
yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp bir tencereye koyun, üzerlerini biraz aşacak kadar soğuk su ilave edin. Bir çorba kaşığı tuz katıp, patatesler yumaşayıncaya dek haşlayın. Haşlanmış patatesleri süzün, patatesler soğumadan kabuklarını soyup, bir salata kasesine küp küp doğrayın. Ince kıyılmış maydanoz, tuz, soğan ve biberi katın. Patatesleri zedelememeye özen göstererek salatayı karıştırın. Patates salatasını bir yanda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süsleyip, servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 adet patates
2 adet salatalık
2 diş sarmısak
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp soğumasını bekleyin.
O arada salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın.
Soğuyan patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine salatalıkları ekleyin. Yoğurt, mayonez, ve sarmısaktan oluşan bir sos yapın bunu da ekleyin.
Dereotunu ister içine koyun, ister üzerine süslemek için kullanın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
4 çorba kaşığı rende gravyer peyniri
su
HAZIRLANIŞI
Patatesleri düzgünce yumurta gibi soyun. Dibi düz küçük bir tencereye yada tepsiye dizin. Üst seviyelerinin biraz altına kadar su ve tuz ekleyip fırına koyun. Zaman zaman üzerlerine tereyağ sürerek 25-30 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarsın. Peyniri üzerlerine serpip birkaç dakika daha pişirip fırından çıkarıp servis edin.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »