Patates Kroket (6 Kişilik)


MALZEMELER
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Patates lokması


MALZEMELER
1 kg patates
4 yumurta
1,5 çorba kaşığı nişasta
kızartma için yağ
Şurubu:

4 bardak şeker
3 bardak su

HAZIRLANIŞI
1 kilo patatesi haşlayıp, soyun ve ezin. İçine nişastayı ve yumurtaları koyup yoğurun. Kızgın yağda lokma gibi kızartıp, soğuk şuruba atın.Bir süre sonra tabağa alıp servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Patates mücveri


MALZEMELER
4 orta boy patates (rendelenmiş)
2 yumurta
2 kaşık un
4-5 diş sarımsak
1 orta boy soğan (doğranmış)
Tuz
Karabiber
Çay kaşığının ucu ile karbonat

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi iyice karıştırıp, kızgın yağa kaşık yardımı ile yumurta büyüklüğünde parçalar halinde atıp kızartın. Kağıt havlunun üzerine çıkarıp biraz bekleyip servis yapın. Sosisin ve tavuğun yanında yeşillik üzerinde nefis eşlik ediyor.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Patates musakka


MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet küp doğranmış domates
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Yeterince karabiber ve tuz
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Önce patates, soğan ve kıymayı kızgın yağda kızartın. Domatesi ekledikten sonra içine yumurtayı da kırıp biraz daha kızartın. Tuz, un, salça, pirinç ve karabiberini de ilave edip elde yoğurun. Sonra bu karışımı fırın kabına alıp 10 dakika fırınlayın. Sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Patates Ograten


MALZEMELER
6 kişilik
1 kg patates
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı galeta unu
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı rende gravyer peyniri yada kaşar peyniri
½ kahve kaşığı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup zar gibi 2 cm doğrayın. Yıkayıp kaynar suda 12-15 dakika kontrol ederek pişirin, süzdürün. Küçük bir tepsinin içini yağlayın, patatesleri tepsiye boşaltın. Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilave edin. 3-4 dakika kaynatıp pişirin, patatesin üzerine yayarak dökün. Peyniri, galetayı, kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 7-8 dakika kızartıp servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [17/103] Önceki 15 16 17 18 19 Sonraki