MALZEMELER
1 kg patates
2 yumurta
2 kaşık nişasta
Tuz
Biber
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık margarin
HAZIRLANIŞI
Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğurulur. Diğer tarafta kıyma soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır. Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadarı alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıyma konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Not: Köftenin daha başarılı olması için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet büyük patates
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
bir tutam rendelenmiş küçük hindistancevizi
panesi için:
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı çiçek yağı (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken kabukları çatlamasın. Soğuk suya atın, soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Beyaz peynir, un, tuz, karabiber, hindistancevizi ve yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Dilediğiniz şekilde çok büyük olmayan köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı kıyılmış dereotu
1 çay bardağı un
3 yumurta
3 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ince rendeleyip rendelenmiş patatesleri avucunuzçla sıkıp suyunu akıtın ve bir kaba boşaltın. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta. dereotu, kaşar ve kabartma tozunu ilave ederek kaşıkla karıştırın.
Elde ettiğiniz karışıma yuvarlak köfte şekli verin. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın ve patates köftelerini kızartın. Servise hazırlayın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 adet parmak sosis
6 adet patates
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra haşlayın. Haşlama işlemi bitince patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, tuz koyup yoğurun ve köfte yapın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bulayın, sonra galeta ununu batırıp kızgın yağda kızartın.
Sosisleri bıçakla dörde bölün. Kızgın yağda 2 dakika altlı-üstlü kızartın. Ketçapla servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta (birinin akını ayırrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri ve kızartmak için :
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu
HAZIRLANIŞI
Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu düzleştirin. içine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın.
Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »