MALZEMELER
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı sızma yağ
1/2 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
pastırmalı iç için:
200 gr pastırma
1 demet maydanoz
peynirli iç için :
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın sarısını ayırın. Margarini eritin.Yumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın.Bu arada içleri hazırlayın. Pastırmaları küçük küçük doğrayın. Peyniri rendeleyin. İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın. Aynı işlemi peynirle de yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Ortasına pastırmalı içi koyun.Hamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatın.Aynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayın.Her ikisini de geniş bir fırın tepsisine alın.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Dilerseniz susam çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr. Pastırma
2 Domates
2 Yeşil Biber
3 Yufka
1 Baş Soğan
1 Yumurta
Yeterince Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde sırasıyla soğanı, biberi ve domatesi kavurun, Küçük parçalar halinde doğradığınız pastırmaları ilave ederek, domatesler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirerek soğumaya bırakın.
Yufkaları sigara böreklik parçalara ayırın. Üçgen yufkaların geniş bölümlerine pastırmalı malzemeyi birer tatlı kaşığı koyarak sarın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. pastırma
6 adet yufka
3 adet kuru soğan
1 demet ıspanak
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayın, yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip, ovalayın.
Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Pastırmaları da içine doğradıktan sonra harcınız hazır.
Hazır yufkanın bir tanesini tezgaha serin. Pastırmalı içten yufkanın ortasına yayın. Yufkayı dört tarafından içe doğru katlayarak kare yapın. Teflon tavada iki taraflı pişirin. Börek sıcakken üzerine tereyağ sürün. Bütün yufkaları aynı şekilde pişirin. Servis yaparken 4 eşit parçaya bölün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr pastırma
Kişi başına 2 yumurta
2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)
HAZIRLANIŞI
Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur. Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir. Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır. Ateşin altı iyice kısılır. Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır.
Not: Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »