Muzlu Rulolu Tatli


MALZEMELER
1 KG SÜT
8 ÇORBA KAŞIGI ŞEKER
4 ÇORBA KAŞIGI UN
1 PAKET MARGARİN
1 YUMURTA
2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
1 ADET MUZ

HAZIRLANIŞI
1 KG SÜTÜN İÇİNE 1 YUMURTA VE 8 ÇORBA KAŞIGI ŞEKERİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIN. TENCEREDE 1 PAET YAĞI ERİTİP 4 ÇORBA KAŞIGI UNU İLAVE EDEREK BİRAZ KAVURUN. SONRA SUTLÜ KARIŞIMI İLAVE EDİP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN. PİŞİRDİKTEN SONRA MİKSERLE 10 DAKİKA KADAR ÇIRPIN.
2 PAKET BİSKÜVİYİ MİKSERLE TOZ HALİNE GETİRİP, DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNİN YÜZEYİNE İYİCE SERİN. HAZIRLADIGINIZ PUDİNGİ YAVAŞCA USTÜNE BISKÜVİLERİ KAPATACAK ŞEKİLDE DÖKUN. 1,5 - 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLESİN. ÇIKARDIKTAN SONRA DORT PARMAK KALINLIGINDA ŞERİTLER HALİNDE KESİN.ARASINA BIR DİLİM MUZ KOYARAK RULO BİÇİMİNDE KATLAYARAK SERVİS TABAGINA ALIN.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu Sütlaç


MALZEMELER
1 kg süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet muz
1 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı pirinç unu

Süslemek için;
1 adet muz

HAZIRLANIŞI
1 su bardağı suyla pirinçleri tencereye alıp, 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçler uzanınca sütü ekleyin. 30 dakika kısık ateşte, ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. Toz şekeri ekleyip, 20 dakika daha pişirin. Muzları soyup, çatalla püre haline getirin ve vanilya, yumurta, pirinç ununu ekleyerek iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı sütlaca hızlı hızlı karıştırarak katın. 5 dakika sonra ateşten alın. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın. Üzerlerini servisin hemen öncesinde muz dilimleriyle süsleyin (muzun kararmaması için süslemeyi sona bırakıyoruz).

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Muzlu Tart (8 Kişilik)


MALZEMELER
Hamurun Malzemesi
1.5 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
7 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/3 Su Bardağı Toz Badem
1 Yumurtanın Akı
Kremanın Malzemesi
2 Su Bardağı Krem Patisserie
1 Su Bardağı Krem Şanti
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Kayısı Marmeladı


HAZIRLANIŞI
Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin.
Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Krem şanti ile krem patisserie?yi karıştırın ve soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Tartı muz dilimleri ve kayısı marmeladı ile süsleyin

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Muzlu tatlı


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 litre süt
2 çay bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
3 adet muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Pirinci lapa oluncaya kadar suda haşlayıp tel süzgeçten geçirin. Bir bardak kadar lapa olmadan ayırın. Sütü, şeker ekleyerek çırpın. Lapa olan pirinci ilave edin. Başka bir kapta margarini eritin ve unu kavurun. Kavrulduktan sonra sütlü karışıma ekleyip koyu muhallebi kıvamı olana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra muzları dilimleyip mikserle karıştırın. Sonra bir bardak pirinci de ekleyin. Tüm karışımı dört köşe bir tepsiye bir parmak kalınlığında serin. Soğuduktan sonra kesip, muz dilimleri ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu üçgen pasta


MALZEMELER
2 PAKET ETİ BURÇAK BİSKÜVİ
2 ADET MUZ
YARIM LİTRE SÜT
YARIM PAKET SANA
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI
SÜT, SANA , UN, ŞEKER, VANİLYA KOYU KIVAMA
GELENE KADAR OCAKTA PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.
DİĞER TARAFTAN UZUN BİR TEPSİYE NAYLON POŞET KESİLİP
KOYULUR VE BİSKÜVİLER DİZİLİR.HER KATA HAZIRLANAN SOSTAN
KONULUR.EN SON BİSKÜVİ SIRASINA İKİ ADET MUZ KONULARAK
NAYLON KAPATILIP BİSKÜVİLER BİRBİRİNE YAPIŞTIRILIR.
NAYLON AÇILIR VE KALAN SOS BİSKÜVİLERİN ÜZERİNE TAMAMEN
YAYILIR.NAYLONU TEKRAR KAPATIP DOLAPTA 2-3 SAAT
BEKLETİLİR.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [65/66] Önceki 63 64 65 66 Sonraki