Muzlu Kolay Pasta (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
1 Yuvarlak Hazır Pandispanya (2 Dilim)
2.5 Su Bardağı Süt Kreması
5 Çorba Kaşığı Vişne Suyu
3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker


HAZIRLANIŞI
Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.
Pandispanyayı yuvarlak bir kalıba alın. Vişneli kremanın üçte birini pandispanyanın arasına, kalanını da üzerine sürün. Muz dilimlerini hafifçe üst üste gelecek şekilde pastanın üzerine dizin.
Esmer şekeri tavada eritip karamela haline getirin. Karamelayı çorba kaşığıyle pastanın üzerine gezdirerek akıtın. Dilimleyip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Muzlu Krep


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 tutam tuz
100 gr bal
5 yumurta
200 gr un
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları, şekeri, unu, tuzu, 2 tatlı kaşığı sıvı yağı sütle karıştırın.
Yapışmaz bır tavayı ısıtıp içıne bıraz sıvı yağ dökün. Yağı tavanın her yerine eşit yayın ve
fazlalığını alın. Hazırladığınız krep hamurundan ince bir hamur yapacak kadar alarak teflon tavaya dökün. Sallayarak her yere eşit oranda dağılmasını sağlayın. İki tarafını da aynı şekilde kızartıp, tavadan alın. Gerektikçe tavayı yağlayarak bütün krepleri kızartın. İçlerine bal döküp. dilim dilim kestiğiniz muzları balın üzerine yerleştirin. Rulo yapıp, dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu pandispanya


MALZEMELER
6 kişilik
6 adet muz
250 ml süt
20 gr toz şeker
1/2 paket vanilyalı puding
1 adet hazır pandispanya keki
3 yemek kaşığı badem
2 paket bitter çikolata
125 ml kremşanti

HAZIRLANIŞI
4 yemeke kaşığı sütü, şeker ve pudinle karıştırın. Kalan sütü kaynatın, ateşten indirin ve pudingli karışımı çırpma teli yardımıyla süte karıştırın. Karıştırarak biraz kaynatın ve soğumaya bırakın. Pandispanya kekinden 6 adet muz biçiminde parçalar kesin. Bunun için muzları kekin üzerine koyarak işaretleyebilirsiniz. Bademleri yağsız tavada pembeleştirin. Kremşantiyi katılaşana kadar çırpın ve pudinge yedirin. Bu karışımı sonra kestiğiniz pandispanyalara bölüştürün. Çikolatayı eritin. Muzları soyup pudingli kekin üzerine yerleştirin ve erimiş çikolatayı da üzerlerine bölüştürün. Bademleri serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu pasta


MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi
2 adet muz
4/3 margarin

HAZIRLANIŞI
Süt, şeker ve un bir tencereye konur, sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. İçerisine vanilya atılır ve tekrar karıştırılır. Ocaktan alınır biraz ılık olunca içine margarin konulur ve mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bir kat bisküvi ve bir kat krema koyulur ve üzerine de halka halka doğranmış muzlar konur. Bu şekilde dizmeye malzemeler bitene kadar devam edilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Muzlu pay


MALZEMELER
125 gr margarin
125 gr un
bir tutam tuz
1 yumurta 5 corba kasigi toz seker
1 paket muzlu puding
5 yumurta beyazi
yarim su bardagi pudra sekeri

HAZIRLANIŞI
Unu ve tuzu birlikte eleyip ortasini acin ve margarini kucuk kucuk dograyip ilave edin ve yogurun, buna sekeri ve yumurtayi ekleyin ve puruzsuz bir hamur olana dek yogurun.Pudingi uzerinde yazilan sekilde hazirlayin, bu arada yumurta beyazlarini isiya dayanikli bir kabin icine dokun ve sicak su dolu baska bir kabin icine oturtun, mikserle hizlica cirpin ve azar azar pudra sekerini ekleyin, bu sekilde 4-5 dakika cirpin, daha sonra sicak sudan cikarin ve 15 dakika mikserle cirpin, kati ve kar gibi gorunen bir krema elde edeceksiniz.
Hamuru bir pay kalibina yerlestirin, kenarlarini kivirn ve catalla, bir kac yerinden delin, ve onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin (Kizarmamasi gerekiyor) pisen ve soguyan payin ustune hazirladiginiz, pudingi dokun ve guzelce yayin, onun ustunede buzdalbinda soguttugunuz, kremayi dokun, soguk olarak servis yapin

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [64/66] Önceki 62 63 64 65 66 Sonraki