Muzlu Etimekli Tatlı


MALZEMELER
1 bardak şeker
1/2 bardak su
1 paket etimek
2 adet muz
1 kaşık margarin
1/2 kilo süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Önce şeker ve su 15 dakika kadar kaynatılır. Bir payreks kalıba dizilmiş etimeklerin üzerine bu şerbet dökülür. Diğer tarafta un, süt, şeker ve bir kaşık margarin karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir, pişeceğine yakın vanilya ilave edilir. Tencerenin altı kapatılır. Etimeklerin üzerin halka halka doğranmış muzlar dizilir. Ilınmış olan muhallebi bütün kabı kaplayacak şekilde yapılır ve kaşıkla düzeltilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu Jöleli Pasta (8 Kişilik)


MALZEMELER
2 Dilim Siyah Pandispanya
1.5 Su Bardağı Krem Patisserie
4 Muz
1 Paket Toz Jöle


HAZIRLANIŞI
1 dilim pandispanyayı 18 cm. çapındaki bir pasta çemberine koyun. Pandispanyanın üzerini krem patisserie ile kaplayın ve 2.ci pandispanyayı üzerine kapatın.
Pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın. 4 muzu ikişer parçaya bölerek pandispanyanın üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzların üzerine dökün. Pastayı buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Muzlu Kalp Pastası (10 Kişilik)


MALZEMELER
Pandispanya için:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
KREMA İÇİN:
1 Yumurta
75 gr Tozşeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti


HAZIRLANIŞI
Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin. İyice yedirene kadar karıştırın. Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın. Karışımın sulanmamasına dikkat edin.
Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin. Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Kremayı hazırlamak için yumurta, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın. Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.
Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.
Dikkat Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Muzlu Kayısı Tatlısı


MALZEMELER
20 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
20 adet ceviz içi
3 adet muz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yıkanmış kayısıları ufak bir tencereye koyalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ve toz şekeri de ekleyerek, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kayısıları soğuttuktan sonra bir servis tabağına dizelim. Üzerlerine dilimlediğimiz muz dilimlerini yerleştirelim ve cevizlerle süsleyelim. Tencerede kalan kayısı suyunu da tatlının üzerine şerbet gibi gezdirerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Muzlu Kek (8 Kişilik)


MALZEMELER
2 muz (ince kıyılmış)
1 paket margarin
1.5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
2.5 su bardağı un
1 kahve fincanı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 fincan ceviz ve kuru üzüm


HAZIRLANIŞI
Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın.
Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.
Karışıma un, kabartma tozu, kakao, üzüm ve ceviz ekleyerek karıştırın. Muzları ilave edin.
Hazırlağınız karışımı pasta kalıbına dökün ve 180-200 derece ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [63/66] Önceki 61 62 63 64 65 Sonraki