Muzlu Acıbademli Dondurma


MALZEMELER
8 adet acıbadem kurabiyesi
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
750 gr muz

Sos malzemesi :

60 gr. margarin, eritilmiş
4 kaşık pudra şekeri
2 adet yumurta
4 kaşık kakao
6 kaşık su

HAZIRLANIŞI
Kurabiyeleri ufalayın, muzları ufak parçalara ayırın. 2 su bardağı sütle koyu bir krem şanti hazırlayın ve tümünü karıştırıp, tepsi içine serdiğiniz folyoya yayın. Buzdolabında dondurun. Donduğunda teryüz edip, üzerine mikserde çırtığınız sosu dökün.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Muzlu Çay Kokteyli (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Muz
6 cl. Muz Likörü
4 cl. Kanyak
1/2 litre Su
5 ÇayKaşığı Siyah Çay
50 gr Şeker
6 damla Angostura Bitters


HAZIRLANIŞI
Muzları soyun ve dilimleyin. Kanyak ve muz likörü karışımına yatırarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Çayı demleyin, süzün, şekeri karıştırın. Çayı soğuttuktan sonra muzlu karışımı ekleyin, altı damla angostura bitters?ı ekleyin ve kadehlere paylaştırın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Muzlu cevizli ekmek


MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı soya yağı
2 yumurta akı
3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.)

125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.

Her servis 128 kalori, 2 gr. Protein, 6 gr. Yağ, 19 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Muzlu cevizli top kek


MALZEMELER
1-1/2 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinç Kepeği
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 büyük püre haline getirilmiş muz
3 yumurtanın akı az çırpılmış
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 çay kaşığı vanilya özü
4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, şeker, kabartma tozu ve tuzu büyük derin bir kaseye koyun. Muz, yumurta akı, yağ ve vanilya özünü ilave edin ve kuru maddeler ıslanıncaya kadar karıştırın. Ceviz içini ilave edin ve bu karışımı yoğurduktan sonra yuvarlak toplar yapın. 220 derecedeki fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve sonra servis yapın.

12 adet top kek

Her servis 188 kalori, 4 gr. Protein, 7 gr. Yağ, 31 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 132 miligram sodyum içerir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Muzlu Ekmek Tatlısı


MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardak un
1 bardak tozşeker
8 yemek kaşığı süt
4 adet muz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvıyağ ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın. Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [62/66] Önceki 60 61 62 63 64 Sonraki