Muhammara


MALZEMELER
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Biber salçası tuzlu olacağından isteğe bağlı tuz

HAZIRLANIŞI
Ekmek içini ıslatıp sıkıp ufalayın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Muhammara


MALZEMELER
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
2 diş sarmısak (dövülecek)
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Ayrıca 10-15 adet sandviç ekmeği

HAZIRLANIŞI
Yine derin bir kabın içine beyaz peyniri koyup, üzerine zeytinyağı ve sarmısağı ekleyelim. Sonra da çatalla iyice ezelim. Öte yandan kimyon ve pul biberi ceviz içiyle beraber ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Artık muhammara hazır oldu. Bazılarınızın, bunun içine 1 yemek kaşığı kadar domates salçası yakışır dediğinizi duyar gibiyim. Bence doğrudur, ekleyebilirsiniz. Sonra da sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, hatta maydanoz yapraklarıyla süsleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Muhammed Çiftçinin Tarifi


MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 adet patates
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1 adet piliç
1 adet yufka
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı yoğurt
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber

HAZIRLANIŞI
Pilici hazırlama:
Temizlendikten sonra, piliç 30 dakika civarı kaynatılarak pişirilecek. Biraz soğuduktan sonra, pilicin kemiklerini ayırıp ve etler kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılıcak. Pilicin suyu pilav için saklanacak.
Pilavı pişirme:
Soğanlar soyulduktan sonra, incecik kıyılacak. Fırına girebilir bir tencereye tereyağı konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine dört su bardağı piliç suyundan konacak. İçine zerdeçal ile yenibahar ilave edilecek. Pirinç, ayıklanıp yıkandıktan sonra, süzülür ve suya ilave edilecek. Tuzu katılır, bir taşım kaynatılır, kapağı kapatılıp 200 derecede ısıtılmış fırına verilerek 20 dakika kadar pişirilecek.
Patatesi pişirme:
Patatesler soyulup, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara doğranacak. Yıkanıp süzüldükten sonra, bol kızgın yağda veya sote usulü, biraz kızarana kadar pişirilecek
Yemeği tamamlama:
Fırına girebilir oval bir tencerenin dibi yağlanacak. Yufka içine düzgünce yayılacak. Tuz, karabiber katıldıktan sonra, piliç etleri, patatesler ve pilav yufkanın içine doldurulacak ve yoğurtla soya sosunu iyice çırpıp malzemelerin üstüne dökülecek ve yufkanın kenarları pilavı kapatacak şekilde içe doğru örtülecek.Burda tencerinin en kenarına piliç etlerini , sonra içe doğru pilavı ve en ortaya da patatesleri koyacağız. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısıdaki (150 derece) fırına verilerek 15-20 dakika daha pişirilecek. Fırından alındıktan sonra, pilav alt-üst edilerek bir tepsiye çıkarılacak. İsteğe göre yanında ayrıca kızarmış patates ile servis edilebilir.Yanında koparılmış roka yaprakları çok hoş oluyor.
Tabi alternatif servis şekilleride olabilir.
Not: Eğer pilavı bu şekilde iyi pişiremezseniz kavurma ya da salma yöntemiyle de çok güzel oluyor.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Muhasebeci Tatlısı


MALZEMELER
1 yumurta
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı margarin
kızartmak için sıvıyağ
üstü için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Una, yumurtayı, sütü, şekeri, fındığı, bir tutam tuzu, margarini ekleyin.Ele yapışacak hamur olana dek yoğurun. Üstünü örtüp 30 dakika dinlendirin. Masayı ve hamurun üstünü unlayıp hamur yarım parmak kalınlığında oluncaya kadar açınız.Küçük üçgenler halinde kesip kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Mul Marinye (Midye Buğulama)


MALZEMELER
50 adet midye
1 bardak beyaz şarap
2 bardak su
2 adet arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
1 adet havuç (ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
10 adet çekilmemiş tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
2 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI
Midyeleri soğuk suda güzelce kazıyarak temizleyin. Kabukların arasına sıkışmış olan yosunları ayıklayın ve kabukları açık olan midyeleri ayırın. Midyeleri, şarap, su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve defne yaprağı, maydanoz, kekik ile birlikte bir tencereye koyun. Ağır ağır kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın. Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif hafif sallayın. Midyeleri servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun. Tenceredeki suyu hızlı ateşte, yarı yarıya azalıncaya dek kaynatın. Tuz, karabiber, çırpılmış çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edin, sonra ağır ateşte, sık sık karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu midyelerin üzerine dökün ve sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [58/66] Önceki 56 57 58 59 60 Sonraki