MALZEMELER
1 kişi için
1 dilim küçük tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri
3 çorba kaşığı morney sos
Morney sos için:
1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
Kızarmış ekmeği bir yumurtanın sahanına koyun. Yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın. Bir kevgirle susuz olarak tost ekmeğinin üzerine çıkarın. Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın.
Morney sos: Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin. Beş dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın. İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr. eritilmiş margarin
3 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
6 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı fındık içi
HAZIRLANIŞI
Tencerede margarini eritin. İçine kakao, tozşeker ve süt koyup kaynayıncaya kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız karışımı büyük bir cam kaseye alın. Karışım ılımaya başlayınca fındık içi ve kırılmış bisküvileri ilave edin. 10 dakika bekleyin, bisküvi kakaolu karışımı iyice emsin. Karışımı alüminyum folyo üzerine dökün, rulo haline getirin. Daha sonra ruloya elinizle üçgen şekli verin ki pastanız düzgün olsun. Pastayı hava almayacak şekilde sardıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman alüminyum folyoyu çıkarın. İnce ince dilimleyip hindistan ceviziyle süsledikten sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
2 Dal Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Tahin
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Limon suyu
Karabiber, Kırmızı Tozbiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın.
Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 Kg Soğan
1/2 Kg Yoğurt
2 Adet Yumurta
1/3 Paket Margarin
100 gr Sucuk
1 Su Bardağı Un
Alabildiği Kadar Mısır Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kuru Nane
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalım.Küçük küçük doğrayalım.Tavaya margarini alıp eritelim.İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralım.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalım.Tuz,karabiber ve kuru naneyi de ekleyelim.Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.
Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım.İçine 1 su bardağı unu,kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım.
Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.Hamuru tepsiye boşaltıp,üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim.Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 KABAK
İÇİ BİR BAĞ MAYDONOZ
10 TANE TAZE SOĞAN
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
KARABİBER
PULBİBER
TUZ
(6 KİŞİLİKTİR)
HAZIRLANIŞI
10 TANE KABAK İÇİNİ OY VE ÇIKAR.ÇIKARDIĞIN KABAK İÇİNE YUKARDAKİ BÜTÜN MALZEMELERİ İNCE İNCE KIYARAK UNU YUMURTAYI KARABİBER PULBİBER VE TUZU HEPSİNİ BİRBİRİNE KARIŞTIRIP BİR KABA KOYUNUZ.DAHA SONRA TAVAYA KIZGIN YAĞA KOYARAK HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ HARCI YEMEK KAŞIĞIYLA TAVAYA ATARAK KIZARTINIZ VE SERVİSE HAZIRLAYINIZ.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »