MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
300 gr. Konserve mısır (suyu süzülmüş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
1/2 çay kaşığı toz kimyon
50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Süslemek için kırmızı biber halkaları
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.
Her servis 282 kalori, 9 gr. Protein, 10 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet levrek balığı
1 çay bardağı konserve mısır
3 adet salatalık
4 yemek kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
1 adet defne yaprağı
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Balığı yıkayıp tencereye koyun. 1 bardak su, yarım limon suyu, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edin. Soğanı bütün atıp, 10 dakika haşlayın.
Tencereden balığı alın. Kılçık ve derisini çıkarın.
Balığı servis tabağına alın. Mayonez, hardal, limonu suyu ve 1 kahve fincanı balığın suyundan karıştırın.
Servis tabağına rendelenmiş salatayı yayın. Balığı yerleştirip hazırladığınız sosu dökün. Mısırla süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Küçük Kutu Tatlı Mısır
3 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Krema
1 Tatlı Kaşığı Treyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Mısırın suyunu süzün, tuz ve karabiberle karıştırın.Yapışmayan bir tavada tereyağını eritin. Mısırları bu yağda 1-2 dakika çevirin, kenara alın.
Yumurtaları çırpın, aynı tavaya tekrar çok az tereyağı ilave edin, üzerine yumurtaları dökün ve tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Omletiniz serfleşmeden yarı sulu haldeyken ateşten alın. Mısırları ve kremayı ekleyin.
Sıcak olarak servis tabağına alın. Sosis, jambon ya da başka hafif bir etle servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
4 bardak et suyu
2 su bardağı mısır konservesi
1 kahve fincanı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Yeterince Tuz ve Karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.
4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »