MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
1 sap pırasa (ince doğranmış)
3 sap pazı (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim.
Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım.
Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım.
En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım.
Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım.
En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 su bardağı mısır unu (firınlanmış)
1 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için : 200 gr beyaz peynir
Üzeri için :1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar susam, çörek otu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yağı eritin. içerisine mısır unu, un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu ve orta yağlı beyaz peyniri ilave edin. Yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yağlanmış tartölet kalıplarında ikiye ayırın.
Ortasına beyaz peynirli harcı koyun. ikinci hamuru üstüne kapatın. Üzerine yumurta, susam ve çörek otu serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servise sunun.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı su
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
125 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI
Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın.
Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.
Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı galeta unu
3 yemek kaşığı susam
2 adet yumurta
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kişniş
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kimyon, karabiber, susam ve tuzu karıştırın. Bir kapta yumurtayı çırpın. Tavuk göğüslerini bir parmak kalınlığında kesip önce galeta ununa, çırpılmış yumurtaya, sonra baharata bulayın. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Kızarmış mısırla servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket kuskus makarna (haşlanmış)
1 su bardağı mısır (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış kuskus makranya, haşlanmış mısır ve haşlanmış bezelyeyi katıp, sızma zeytinyağı ile limon suyunu ilave edin ve iyice karıştırıp, servis tabağına alın, tuzuna siz karar verin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »