Mısır Gevrekli Kurabiye


MALZEMELER
60 gr.Sütsüz Çikolata Parçacığı
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/4 Su Bardağı İnce Dövülmüş Ceviz
125 gr.Küp Küp Kesilmiş Margarin
1 Tatlı Kaşığı Rendelenmiş Portakal
1/3 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Su Bardağından Biraz Fazla Ezilmiş Mısır Gevreği
80 gr.Eritilmiş Sütsüz Çikolata


HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ısıtalım.İki adet fırın tepsisini yağlayalım. Çikolata parçacıkları,kuru üzüm,ceviz ve portakal kabuğu rendesini orta boy bir tencereye alarak malzemeleri iyice karıştıralım.Mikser yardımıyla margarin ve şekeri çırpalım.Açık renkli krema kıvamına geldiğinde içine yumurtayı ilave edip,iyice çırpalım.Karışımı büyük bir kaba aktaralım.
Metal bir kaşık kullanarak içine unu ve kabartma tozunu ekleyelim.Kuru üzümlü karışımı da ilave edip,karıştıralım.İki tatlı kaşığı ölçüsündeki karışımı ezilmiş mısır gevreğinde yuvarlayalım.
Hazırladığımız fırın tepsilerine yerleştirelim.Çıtır çıtır ve altın rengi olana dek kızartalım.Çıkardıktan sonra bir fırın ızgarasının üzerine dizip,soğutalım.Eritilmiş çikolatayı bir pipetle soğutulmuş kurabiyelerin üzerine şekilli olarak sıkalım.
ÖNERİ:Arzu edilirse kuru üzüm yerine ince kesilmiş taze üzüm de kullanılabilir.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Mısır Gevrekli Tavuk (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet tavuk bifteği
1 adet patates
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 tatlı kasığı karabiber
1 kutu mısır gevreği
Tuz ve kekik
1 su bardağı krema
Ayrıca:
1 cay bardağı krema


HAZIRLANIŞI
Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin. Bifteklerin üzerine dilediğiniz kadar karabiber ve tuz serpiştirin, 1 çorba kasığı zeytinyağını gezdirin. Patateslerin kabuklarını soyun. İnce halkalar halinde kesip, tavukların üzerini kapatın.
Mısır gevreklerini de patateslerin üzerine eşit bir şekilde dökün. En üste de 1 su bardağı kremayı yayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürün. Yarım saat kadar pişirin.
Dilerseniz tepsiyi fırından çıkartıp, 1 çay bardağı krema dökün. Tekrar fırına verin. 2 dakika sonra fırından çıkartarak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Mısır Salatası


MALZEMELER
1/2 limon
1 demet dereotu
250 gr mayonez
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr ayşe kadın fasulye
5 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Mısır unlu kek


MALZEMELER
3 Yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı mısır unu (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
kuru üzüm

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Sırasıyla yağ, süt, mısır unu ve kabartma tozu katın, karıştırın. Üzümleri ayıklayıp unlandıktan sonra hamura ilave edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kek kalıbına bosaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Mısır unlu patlıcan kızartma


MALZEMELER
1 kg. patlıcan
Sarımsak
Tuz
Mısır unu

HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar haşlanıp, süzülür. Sarımsak dövülür tuz eklenip mısır unu ilave edilerek az yağda kızartılır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [52/66] Önceki 50 51 52 53 54 Sonraki