MALZEMELER
vanilya
200 gr un
limon rendesi
150 gr margarin
2 adet yumurtanın sarısı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Küçük küçük top halinde parçalara ayırıp, her birinin ortasına parmağınızla bastırın. Önce yumurta akına, ardından pudra şekerine batırın. Yağladığınız bir fırın tepsisine dizip, fırında pişirin. Piştiğinde üzerindeki oyuklara marmelat koyup servis yapın.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 su bardağı un
1/2 margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
5 su bardağı un ile margarin karıştırılır. Sıvı yağ ile beraber 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı, şeker, yoğurt, kabatma tozu ilave edilir. Sonra geriye kalan un ilave edilerek yuvarlak, biraz basık şekil verilir. Önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırılır, tepsiye dizilir firıına verilir. Hindistan cevizleri yanık yanık olana kadar pişirilirilik servis yapılır.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
1 Paket Rulo Milföy Hamuru
1 Yumurta
1 Soğan
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
SOS İÇİN:2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları ayıklayıp doğradıktan sonra haşlayın. Hamuru buzluktan çıkarın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtayı bir kapta çırpın.
Hamuru 5 mm kalınlığında bir yufka olacak şekilde açın. 7.5 cm çapında bir bardak veya yuvarlak ağızlı hamur kesici kullanarak, hamurdan 24 daire kesip çıkarın.
Fırın tepsisini yağlayıp 12 hamur parçasını aralıklı olarak yerleştirin. 5 cm çapında bir başka bardak veya kalıpla diğer 12 dairenin içinden birer daire daha çıkararak içi boş halkalar hazırlayın. Tepsiye dizdiğiniz dairelerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. Kenarlarına çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip unu ekleyerek pembeleştirin. Sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu üç ayrı kaseye paylaştırın. Birinci kaseye kaşar peyniri, ikinci kaseye limon suyu ve tavuk eti, üçüncü kaseye mantar, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek herbirini ayrı ayrı karıştırın.
Kaşarlı sos en üste gelecek şekilde, hazırladığınız sosları milföy sepetlerine kat kat yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2,5 su bardağı haşlanmış mısır
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
4 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı taze kaşar rendesi
3 dal maydanoz
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 tatlı kaşığı kimyon
2 orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Süslemek İçin;
Taze soğanın yeşil yaprakları
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye sıvıyağı alalım, incecik kıydığımız kuru soğanı yağda sararıncaya dek çevirelim. Dövdüğümüz sarmısağı da katıp, kimyon serpelim. 3-4 dakika daha pişirelim. Sebze suyunu ekleyelim. Patatesleri soyup, yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Çorba kaynayınca patatesleri katalım. 10 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Mısırı önceden hazırlayalım. Konserve mısır da kullanabiliriz (bize zaman kazandıracaktır). Mısırları katıp, 10 dakika daha pişirelim. Peynir, tuz, karabiber ve kremayı ekleyelim. Peynir eriyince çorbayı ateşten alalım. Taze soğanın yeşil yapraklarıyla üzerini süsleyip, servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 su bardağı çilek
4 yemek kaşığı bal
2 su bardağı mısır gevreği
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
1 paket krem şanti ve 1 bardak sütü çırpın.
1 bardak mısır gevreği ve 4 yemek kaşığı balı karıştırın. Blenderda çileği fazla ezmeden çekip mısır gevreğine karıştırın.
Kup bardağına sırasıyla çilekli mısır gevreği, 1 yemek kaşığı mısır gevreği, 1 yemek kaşığı krem şanti tekrar 3 parmak kalınlığında çilekli mısır gevreği koyun. Çilekle süsleyin ve 2 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »