Midyeli Pilav


MALZEMELER
20-25 adet iç midye (kabukları çıkarılmış midye içi)
6-7 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Kabukları çıkarılmış iç midyeler iyice yıkanır, temizlenir ve süzülmeye bırakılır.
Öte yandan yayvan ve geniş bir tencereye zeytinyağı aktarılır ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtulur. Yağ kızar kızmaz yemeklik, çok ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulmaya başlanır. Soğan sararmaya başladığında midyeler ilave edilerek 3-4 dakika daha sotelenir ve sıcak su tencereye boşaltılır. Su iyice kaynamaya başladığında yıkanmış ve süzülmüş pirinçle beraber tüm baharatlar da katılır. Tuz ve toz şekerinde ilavesiyle beraber pilav karıştırılıp, kaynamaya başlayan pilavın altı iyice kısılıp, 5-6 dakika daha pişirilir. Sonrada ateşten alınıp 15-20 dakika demlenmeye ve dinlenmeye bırakılır. Servise almadan önce bir tahta kaşıkla hafif karıştırılır ve sıcak olarak ikram edilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Midyeli Tagliatelli


MALZEMELER
15 adet kabuklu midye
35 adet kabuksuz midye
1 paket makarna
2 adet domates
4 diş sarmısak
5 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağını makarnaya ilave edip karıştırın.
Kabuklu midyelerin dış kısımlarını yıkayın. Suda 10 dakika bekletin. Kabuksuz midyeleri de yıkayıp suda bekletin.
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve midyeleri koyun. Midyeler suyunu çekip açılmaya başlayana kadar bekletin. Dövülmüş sarmısak, doğranmış yeşil soğanı ilave edip, 2-3 dakika soteleyin. Küp şeklinde doğranmış domates, karabiber ve tuz ekleyip sosu 5 dakika pişirin. Makarnanın içine sosu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Miki Fare Şinitzel (1 Kişilik)


MALZEMELER
1 Tavuk Göğsü
2 Patates
1 Domates
1 Biber
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
3 Marul Yaprağı
5-6 Zeytin


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın.
Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.
Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.
Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Milas Köftesi


MALZEMELER
1/2 kg kıyma
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı salça
2 adet limon suyu
25 gr margarin
kızartma için sıvı yap
bir miktar su

HAZIRLANIŞI
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir. Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak
yuvarlatılır. Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmamas} sağlanır. Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir. Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin
bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir. Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su
konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir. Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Milföy Börek


MALZEMELER
2 Domates
2 Sivribiber
2 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
250 gr Kıyma
8 Milföy Hamuru
Karabiber , Tuz


HAZIRLANIŞI
Domates ve biberleri küçük küçük kesin.Maydanoz ve soğanı ince kıyın.Kıyma,soğan, domates,biber,maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
Milföy hamurlarına hazırladığınız harcı paylaştırın.Karşılıklı köşeleri kıvırıp üzerine yumurta sarısı sürün. Orta sıcaklıktaki fırında 25 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [47/66] Önceki 45 46 47 48 49 Sonraki