MALZEMELER
2 Şeftali
1 Muz
15-20 Dondurulmuş Vişne
3 Yemek Kaşığı Nişasta
10 Yemek Kaşığı İrmik
5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tozşeker
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Küçük bir tencereye alıp 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı tozşeker ilave ederek 3-4 dakika pişirin.
Çukur bir tencerede mısır nişastası, irmik, tozşeker ve sütü birleştirin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Düz bir kalıba döküp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerini şeftali, muz dilimleri ve vişne ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Not: Şeftalilerin dagılmaması için sert şeftali kullanın ve 3-4 dakikadan fazla pişirmeyin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı margarin
1 elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 paket beyaz çikolata (75 gr)
Küçük kağıt kalıplar
HAZIRLANIŞI
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün. Margarini küçük bir tavada eritip soğumaya bırakın. Elmanın kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkarın ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
Süt, yumurta, tozşeker, vanilya ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Elma, üzüm ve beyaz çikolata parçalarını una bulayıp hamura ekleyin, yavaşça karıştırın.
Kağıt kalıpları fırın tepsisine dizin. Kalıpların üçte birini kaplayacak şekilde hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırını kapatıp 10-15 dakika fırında bekletin.
ALTERNATİF : Dilerseniz meyveli puflara kakao ilave edeek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
tarçın
1 paket vanilya
2 adet yumurta
125 gr margarin
2 su baradağı un
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1/2 kg vişne (ya da elma, kayısı, şeftali vs.)
HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip diğer malzemelerle karıştırın ve yağladığınız bir tart kalıbına dökün. Üzerine tarçın serpin ve meyveleri dilimleyip dizin. Soğuk fırına koyup, hafif ateşte pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8-10 edet çilek veya vişne
1 paket kabartma tozu
200 gram margarin
10 yumurta
1 kg un
1 kivi
1 muz
Şurup için :
1 su bardağı kayısı marmelatı4 bardak su
1 limonun suyu
1 kg şeker
HAZIRLANIŞI
Şurup hazırlamak için suyla şekeri kaynatın. Taşmasına yakın içine limon suyunu sıkın. Ocaktan alıp, soğutun. Un, kabartma tozu, margarin ve yumurtaları yoğurup, yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Üzerine nemli bir bez örtüp, yirmibeş dakika kadar dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara boşaltın. Orta hararetteki fırına koyup, kabarana değin pişirin. Hazırladığınız şerbetin içine atın. On - Onbeş saniye sonra delikli kepçeyle çıkartın. Şuruptan çıkarttığınz tatlıların kenarına doğranmış karışık meyvelerden dizin. Kayısı marmelatıyla servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Milföy Hamuru İçin:150 gr Un
85 gr Margarin
75 gr Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Tutam Tuz
İç İçin:2 Yumurta Sarısı
50 gr Tozşeker
25 gr Un
300 ml Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
450 gr Karışık Meyve(Üzüm,Muz,Çilek,Kivi Vs.)
100 gr Bitter Çikolata
3 Çorba Kaşığı Kayısı Marmelatı
HAZIRLANIŞI
Unu,tuzu ve parçalara ayırdığınız margarini bir kapta yoğurun.Çırpılmış yumurta sarısını,toz şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Pütürsüz,yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.Hamuru bir naylona sarıp serin bir yerde 15-20 dk bekletin.
Turtalet kaplarını yan yana dizin.Hamuru bir merdaneyle,kalıpların eni kalınlığında açın ve kapların üzerine yayın.Elinizle hamuru her kabın içine bastırarak yerleştirin.Merdaneyle kapların üzerinden geçin ve kalan parçayı alın.Hamurun ortasına kuru fasülye veya mercimek koyun.200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Fasulye veya mercimekleri çıkartıp tekrar 5 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra turtaletleri kaplardan çıkarın.Kremayı hazırlayın.Meyveleri yıkayıp,varsa çekirdeklerini çıkarın.Çikolatayı parçalara bölüp benmari usulü eritin.Marmelatı da benmari usulü sulandırın. Her turtaletin üzerine biraz çikolata sürüp soğumaya bırakın.Kremayı turtaletlere eşit miktarda dağıtın. Meyveleri kremanın üzerine yerleştirin.En üste bir kat marmelat sürün.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »