MALZEMELER
1 paket margarin
3 su bardağı
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı kırılmış fındık
1 kahve fincanı portakal kabuğu şekerlemesi
1 kahve fincanı incir şekerleme
1 çay kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI
Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.
Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin . Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı toz şeker
2 Adet muz
3 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 tatlı kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisine doğranmış meyveleri, toz şekerin yarısını ve bir çorba kaşığı tereyağını koyup birkaç dakika pişirin. Başka bir kabın içerisinde vanilya, un, yumurta ve sütü iyice çırpın. Kalın dipli bir tavada kalan yağı eritin, hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz omleti servis tabağına alıp ortasına hazırladığınız meyveleri koyun. İki tarafını katlıyarak servis yapın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
NOT: İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 bardak tozşeker
4 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak mandalina suyu
1 bardak sıvıyağ
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket tart jölesi
1 adet kivi
1 adet mandalina
1 adet muz
4 adet çilek
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
Yumurtaları, tozşekerle 10 dakika çırptıktan sonra yağı içine atın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha çırpın. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Mandalina suyunu tozşekerle karıştırın. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Kek soğuduktan sonra üstüne krem şantiyi sürün. Muz, mandalina, kivi ve çilekle üzerini süsleyin. Tart jölesini 1 çay bardağı sıcak suda eritin. Jöle soğumadan kaşıkla meyvaların üzerine dökün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1-2 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti
HAZIRLANIŞI
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın.
Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın. Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin. Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın. Fırına verip 12 dakika pişirin.
Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın.
Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Şeftaliyi dilimleyin. Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın. Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarından boşluk bırakın. Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin. Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın. Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 kişilik
1 adet muz
2 adet şeftali
15 adet vişne
10 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri soyduktan sonra dilimleyin. Küçük bir tencereye alın, 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı toz şeket ekleyip 4 dakika kadar pişirin. Çukur bir tencerede mısır nişastası, tozşeker, irmik ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra düz bir kalıba dökün, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini muz, vişne ve şeftali dilimleri ile süsleyin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »