MALZEMELER
3 Adet armut
3 Adet elma
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane
HAZIRLANIŞI
Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet greyfurt
5 adet çilek
1 adet kivi
1 adet mandalina
1 adet elma
1 adet muz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Greyfurtları şekilli kesin. İçlerini çıkartın.
Limon suyuyla şekeri karıştırın. Bir kabın içinde bekletin.
Bütün meyveleri ufak ufak doğrayın. Renklerinin kararmaması için limonlu suyun içine atın.
Doğradığınız meyveleri, greyfurtların içine yerleştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. margarin (tereyağ da olabilir)
5 bardak un
1,5 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı meyveli şeker
HAZIRLANIŞI
Pudra şekerini yumuşamış margarinle yoğurup unu yavaş yavaş ilave ederek sert bir hamur tutun. 20 dakika soğuk bir yerde dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Kalıpla şekillendirip orta kısmını parmağınızla çukurlaştırın. 150 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Çukur kısımlarını meyveli şekerle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg. çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı portakal veya limon likörü
1 kutu krema
HAZIRLANIŞI
Çilekleri ince doğrayıp bir kaseye koyun. Üzerine 1 su bardağı portakal likörü döküp yarım saat bekletin.
Çilekli liköre pudra şekeri ve krema ilave edip çilekleri zedelemeden karıştırın.
Likörlü çileği kaselere bölüştürün. Üzerini ince kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta
5 adet jelatin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)
HAZIRLANIŞI
Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.
Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »