Meşhur Yunan Salatası


MALZEMELER
4 adet domates
2 adet salatalık
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
Yarım su bardağı siyah zeytin
200 gr feta peyniri (tıpkı bizim orta yağlı beyaz peynirimize benzer)
1 yemek kaşığı kapari

Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Domatesleri iri dilimler şeklinde doğrayalım. Salatalıkları soymadan yarım cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyelim. Soğanı soyduktan, yeşil biberlerinde saplarını ayıkladıktan sonra incecik halkalar halinde doğrayalım. Doğranan tüm sebzeleri büyük bir salata çanağının içinde toplayalım. Üzerine tuz serpiştirelim.

Şimdi de zeytinleri ve kaparileri ekleyelim. En son malzememiz olan beyaz peynirimizi ister bütün olarak salatanın tepesine koyalım ya da kuşbaşı formunda doğrayarak salata malzemesinin içine karıştıralım.

Bir taraftan da sos için; yağı, limon suyu, sirke ve tuzunu iyice çatalla çırpalım ve salatanın üzerine aktaralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mevsim Salatası (2) (4 kişilik)


MALZEMELER
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Mevsim Salatası (2 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Kırmızı Lahana
1/2 Göbek Salata
1/2 Havuç
1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Domates
Karabiber, Tuz
Krema için
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu


HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı ve göbek salatayı geniş bir salata kabına doğrayıp havucu rendeleyin. Mısır ve peyniri üzerine ekleyin. Dilimlenmiş domateslerle süsleyin.
Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Meyaneli Salatalık Çorbası


MALZEMELER
3 adet salatalık
2 yemek kaşığı tereyağı
1 ufak boy soğan (çok ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
4 su bardağı tavuk suyu (veya 4 su bardağı su ve 1 adet tavuk suyu tableti)
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı mısır unu ve bunu karıştırmak için 5 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Önce salatalıkları soyup, boylamasına ikiye bölelim.
İç kısımdaki çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla oyup çıkaralım ve atalım.
Sonra salatalıkları bir tavla zarı büyüklüğünde dilimleyip, parçalara ayıralım.
Orta boy bir tencereye yağı koyalım, yağ erir erimez soğan ve sarmısakları ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika kadar, soğanlar sararıncaya değin kavuralım.
Hemen salatalıkları ilave edip, 4-5 dakika daha birlikte soteleyelim.
Artık suyunu ekleyelim, tuz ve karabiberini de ilave edelim.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra, su ve krema ile karıştırdığımız mısır ununu, çorba suyundan da içine 1 kepçe ilave ederek ılıklaştırıp, karıştıra karıştıra çorbanın içine ekleyelim.
Yine 15 dakika daha kaynatıp, altını söndürelim.
En üste ince kıyılmış yarım demet dereotu serpiştirip, servise sunalım.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Meyaneli Tavuk


MALZEMELER
1 adet tavuk
4 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
1 adet yumurta sarısı
2 bardak tavuk suyu
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [39/66] Önceki 37 38 39 40 41 Sonraki