MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş)
1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç
7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş)
1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır)
1 çay bardağı soya yağı
Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Teflon tencereye 1/2 çay bardağı soya yağı koyun. Havuçları kızartın ve tencerede bırakın. Başka bir tençereye kalan yağı koyun. Isınınca içine tavuk etlerini atın ve karıştırın. Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış havuçlar ve taze fasülyeden atıp tuz ilave edin, hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın. Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın. Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün. Kaynamaya başlayıca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, 5-6 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı mısır
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet yeşil sarmısak
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin, 5 dakika kaynatıp, süzün.
Yeşil mercimeği suda 30 dakika bekletin. 15 dakika haşlayıp süzün.
Bezelye, mısır, mercimek, pirinç, ince kıyılmış maydanoz ve doğranmış biberi karıştırın.
Sosu salatanın üstüne döküp servis yapın.
SOSUN TARİFİSoya sosu, zeytinyağ, kekik ve 1 çay kaşığı tuzu çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
2 adet kuru soğan
6 adet taze soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği 1 saat ılık suda bekletin, süzüp tencereye alın. Mercimeğin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Bulgur, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgur yumuşayana kadar bekletin.
Tavada margarini eritip zar şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan koyup ocağı kapatın. Hazırladığınız karışım soğuyunca bulgura ilave edip yoğurun. Arada elinizi soğuk suya batırarak bulgura köfte şekli verip servis tabağına alın. Maydanoz ve yeşil soğanla süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet hazır yufka
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
10 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce içini hazırlayın. İnce doğranmış soğanı 5 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirerek haşlanmış mercimek, tuz ve kara biberi ekleyip 2-3 dakika pişirince içi hazır hale gelmiş olur.
Bu aşamadan sonra yufkaların arasına sürmek için harcı da hazırlayın. Yumurtaların birinin sarısını daha sonra böreğin üzerine sürmek için ayırıp kalanları çırpıp süt ve 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın.
Yufkaların arasına bu harcı sürerek üst üste koyduktan sonra üçgen şekilli 12 parçaya bölün. Mercimekli içi koyun ve kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında 30 dakika kadar pişirin. Servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr. dana bonfile
2 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı sirke
4 dilim ananas (konserve)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı et suyu
4 yemek kaşığı ketçap
5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
3 yemek kaşığı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın.
Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın. Ananası süzün. Biberleri ve ananası 3x3 cm?lik kareler şeklinde kesin. Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin.
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Şimdi de eti sostan çıkarın. İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın. Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin. En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »