MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
Bir buçuk su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.
Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin. Tuzunu da katın. Ağır ateşte demlendirin. Tencereyi ocaktan alın.
2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 adet kırmızı sivri biber
10 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
1 yemek kaşığı üzeri için tereyağı
Yarım yemek kaşığı nane
Yeteri kadar kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Mercimek ve bulgurları ayıklayıp yıkayın. Diğer tarafta bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanları koyun ve hafif kavurun. Sivri biberleri sıcak suda 5-10 dakika bekletip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayıp soğanlara ekleyin. Soğanlarla beraber biraz kavurun. Sonra önceden hazırlanmış et suyunu ilave ederek kaynatın.
Kaynamaya başlayınca bulgur ve mercimeği koyup ocağın altını yarıma getirin. Kısık ateşte mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Ìçine pul biber ve nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin. Servise sunun.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 adet iri boy kuru soğan
Sos için;
2-3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Mercimeği bol suyla yıkayıp, süzdürün. Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.
Mercimek hafifçe yumuşamaya başladığında altını söndürüp, süzdürün ve bir kenarda bekletin.
Bu arada pilavı pişireceğiniz tencerenin içine yağı aktarın ve yemeklik çok ince kıyılmış soğanları da ekleyerek kavurun.
Soğanlar sarardığında 2,5 su bardağı suyu ekleyin.
Su kaynayınca tuz ve karabiberin yanısıra bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edin.
Pilav suyunu çeker çekmez altını kısıp, 8-10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Pilavın kapağını hiç açmadan en az 15-20 dakika demlenmeye, dinlenmeye bırakın.
Öte yandan sosu hazırlamak için ufak bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika kavurup, demlenen ve dinlenen pilavın üzerine ekleyip, pilavı bir güzel karıştırıp, havalandırın.
Sonra da sıcakken servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
100 gr. asma yaprağı
2 su bardağı ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Asma yaprağını haşlayın.
Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletip süzün. Tencereye koyup üstüne 2 bardak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişmesi gereken mercimeğe bulguru da ekleyip, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra salça, ince doğranmış yeşil biber, küp şeklinde doğranmış domates, nane, maydanoz ve reyhanı mercimeğe koyup karıştırın. Üstüne ceviz içi serpiştirin. Asma yaprağıyla birlikte servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
10 su bardağı su veya et suyu
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Bulgur köftesi için;
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kuru nane
HAZIRLANIŞI
Ayıkladığınız mercimeği yıkayıp, ılık suda 30 dakika bekletin. 10 dakika kaynayan suda haşlayıp, süzün.
Bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Yumurta, un, kuru nane, karabiber ve tuz katıp, arada elinizi suya batırarak, yoğurup yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp hepsini bir tabağa alın.
Çorba tenceresinde yağı eritip, ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun. Domates salçası, biber salçası ve 10 bardak su ya da et suyu ekleyip, 15 dakika kaynatın. Haşlanmış mercimekleri ve bulgur köftelerini içine atıp 20 dakika daha kaynatın. Erişte, dövülmüş sarmısak, nar ekşisi ve karabiber de koyduktan 10 dakika sonra ateşten alın.
Yemekçinin notu: Çorba katı olursa sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »