MALZEMELER
1 kg. mezgit
1 küçük boy tat mayonez
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 su bardağı su
3 adet defne yaprağı
1/2 limon suyu
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun.
Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın.
Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün.
Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin.
Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet iri boy kemer patlıcan ya da 1 adet orta boy bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı mayonez
½ adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Patlıcanı közleyin. Akan su altında soyup, limonla ovun. Bir kasede limon suyuyla mayonezi çırpın. Közlenmiş patlıcanları çatalla ezerek, limonlu mayonez karışımını üzerine gezdirerek, iyice karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 orta boy domates
1 yeşil salata
3 adet sivri biber
2 adet salatalık
1 diş sarımsak
1 bardak mayonez
½ bardak yoğurt
250 gr kuru soğan
HAZIRLANIŞI
Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ
1.5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
HAZIRLANIŞI
ORTA BOY KASENİN İÇİNDE MAYONEZLE YOĞURDU İYİCE ÇIRP.SARIMSAKLARI İNCECİK DOĞRA VE SONRA MAYONEZLE YOĞURT KASESİNİN İÇİNE DÖK SİRKEYİDE İLAVE ET VE KARIŞTIR.İÇİNE İSTEĞE GÖRE TUZ VE KARABİBER KOY. BUZDOLABINDA 10 DAKİKA BEKLET VE DAHA SONRA SALATANIN ÜZERİNE DÖK. ARZU EDİLİRSE SOSU SALATA İLE KARIŞTIRDIKTAN SONRA ÜZERİNE MISIR VE RENDELENMİŞ SALAM DA EKLENEBİLİR.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı balık suyu
Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Önce beyaz etli balığımızı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirelim. İsterseniz ?fileto? edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz. Hem size kolaylık sağlamış olur. Bu arada kuru soğanı ayıklayıp, ikiye bölelim ve balıkların üzerine yerleştirelim. Tuz ve karabiberi serpiştirerek, balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtalım.
Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirelim. Soğumasını bekleyip süzdürelim. Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine dolduralım. İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyelim. Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip, bütün malzemeleri karıştıralım. Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya. Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur.
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz. Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirelim. Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz. Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz. Bu arada balık suyuna pirinç salarak, biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »