MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 adet kıvırcık salata
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 adet limon + 1 yumurta sarisi
HAZIRLANIŞI
Tereyağında taze soğanlar çevrilir ve kuzu incikler çevire çevire kızartılır. Sıcak su eklenerek pişirilir. Kıvama gelince marul ve dereotu eklenir. 2-3 dakika pişirilip yumurta sarısı ve limon ile terbiye edilir. Az sulu bol yeşillikli bir haşlama olarak patates salatası ile servis edilir.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbek Kısmı
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
5 Adet Sosis
1 Adet Et Suyu Tableti
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kıvırcık marulu ince ince doğrayın. Patatesi, havucu ve kabağı soyup, küp küp doğrayın. Sıcak yağda önce kabakları, patates ve havucu birlikte sote edin.
Sebzeler yumuşamaya başlayınca kabukları soyulmuş ve yuvarlak doğranmış sosisleri ekleyin.3 dakika daha kavurun.
Sebzelerin üzerini 2.5 parmak aşacak kadar su ve et suyu tabletini ekleyip pişirelim. Ateşten inmesine yakın karabiber ve tuz serpelim. İçine küçük küçük doğranmış marul yapraklarını ekleyelim. Ateşten aldıktan sonra da ince ince kıyılmış maydanoz ve marulla süsleyip servis yapalım.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg badem
3 su bardağı toz şeker (750 gr)
1 adet limonun suyu
Su
HAZIRLANIŞI
Bademleri bir kaseye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Bademler yumuşayınca bademleri süzdürelim ve kabuklarını ayıklayalım, kurutalım. Makineden geçirerek püre haline getirelim. Ayrı bir kapta toz şekeri, üzerini örtecek kadar suyla örterek ateşe koyalım. Tam kaynamadan ezilmiş bademleri ve limon suyunu ekleyelim. Dibine tutmasın diye, helva gibi karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynamaya başlayınca ateşten alalım. Bir kalıba dökelim. Soğuyunca bir bıçakla biçim vererek dilimleyip, servis yapalım.
Masapan zahmetli bir tatlı. Ama bazı pastanelerde hamursuz zamanı bulabileceğinizi de ekleyelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çorba kaşığı bira mayası
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
250 gr margarin
1 su bardağı su
şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Maya, yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve şekeri kabın aldığı kadar un ile karıştırın, yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, her parçayı çok ince açın. 250 gr margarini dörde bölüp eritin ve açtığınız hamurların üzerine sürün. Hamurları rulo halinde yuvarlayın, her parçayı ona bölüp, üstlerinden elinizle bastırarak yassılaştırın ve içlerine arzu ettiğiniz iç malzemesini koyup kapatın. Yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip, pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg Un
Yeteri Kadar Tuz
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su
Üzerine: 2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
½ kg Süt
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım.1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.Unun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim.
Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım.Bezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalım.Saç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim.
Sıvı yağ ve tereyağı,karabiber ve sütü ocakta karıştıralım.Elde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelim.Ekmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım.
Ekmekleri önce ikiye,sonra dörde katlayalım.Dilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »