Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)


MALZEMELER
1 küçük tabak Banvit Şerit
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI
Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.
Sıvı yağı tavada ısıtın. Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin.
Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekene dek kaynatın.
Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Mantaş Kabağı


MALZEMELER
6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 bardak su
6 yemek kaşığı pekmez
2 bardak sönmüş kireç

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın. Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün. Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu). Suyu ayrı bir kaba boşaltın. Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın.
Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın. İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın. Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantı


MALZEMELER
500 gr. un
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet yumurta sarısı
1 kilo yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince kırmızıbiber, tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Mantı (5 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Mantı Çorbası


MALZEMELER
500 gr un veya 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (kulak memesinden daha katı ve bir hamur olacak)

Çorbanın sosu;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı süzme yoğurdu

HAZIRLANIŞI
Unu derin bir kaba koyun, üzerine tuz atın. Aldığı kadar su ekleyip, iyice yoğurun. Sert ve sıkı bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırıp, her bir bezeyi bir tahta üzerinde merdane ile açın (0,5 santim inceliğinde). Yufkaları biraz kurutun ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin (genişliği 3 cm). Şeritleri üst üste koyun. Üçgen (dar üçgen) olarak kesin. Tencereye biraz su koyup, kaynatın. Bir kase mantıyı suya ekleyin. Pişmesi için 10 dakika bekleyin. Bir ölçü tuz atın ve kenara alın. Tereyağını tavaya erimeye koyun. Bu arada süzme yoğurdu bir tasta az suyla ezip, sulandırın ve çorbanın içine dökün. Sonra kızdırılmış tereyağına biraz nane atın, karıştırın ve çorbanın üstüne gezdirip, servis edin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [22/66] Önceki 20 21 22 23 24 Sonraki